Jump to content

Sudski savjetnik - kazneni odjel


ledena_kisa

Preporučene objave

Poštovani,

 

poznato mi je da u kaznenim odjelima državnoodvjetnički savjetnik zastupa optužne akte gdje se može izreći kazna zatvora do 5 godina, također poznati su mi i ostali njegovi poslovi.

Poznato mi je da sudski savjetnik na prekršajnom sudu donosi presude uz nadzor suca ( ako je ovo krivo nek me neko ispravi ) itd.

Međutim, isto tako vidio sam natječaje za sudske savjetnike u županijskim sudovima i primjerice USKOK-u ( kazneni odjel ) 

Je li županijski sud uzima sudske savjetnike u kazneni odjel, a ako da, što oni točno rade, koje su im ovlasti?

Što radi sudski savjetnik u kaznenom odjelu USKOK-a ? ( nedavno bio natječaj, opis posla je općenit, volio bi ako netko zna malo pobliže opisati njihove poslove ) 
 

Je li općinski sudovi imaju sudske savjetnike na kaznenom odjelu i ako imaju, što oni rade ? 
Sudski savjetnik je državni službenik, no ne i pravosudni dužnosnik, te za njega ne vrijede pravila poput sigurnosne provjere i tako dalje?  Na njega se isključivo primjenjuju odredbe zakona o državnim službenicima?
Napominjem zanima me samo posao sudskog savjetnika na kaznenim odjelima. Djelokrug poslova na građansko-upravnim odjelima mi je jasan.

 

Hvala

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na OS rade ročišta za opoziv uvjetne osude, pripremaju kaznene naloge, rješenja o troškovima i slično. Međutim, zaista su rijetki, jer u kaznenom postupku ne mogu imati vlastitu statistiku.

Na ŽS isto što i na općinskim sudovima - priprema odluke, brifira vijeće, možda radi poslove suca izvršenja (rješenja o upućivanju, molbe za odgodu), suca istrage (istražni zatvor, dokazna ročišta, rješenja u istrazi). ŽS kazneni odjel ima prvi i drugi stupanj, jel.

U USKOK-u ne znam, pretpostavljam da isto tako istražuju i izrađuju postupovna rješenja.

Sudski savjetnici su službenici, da. Nemaju sigurnosne provjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija