Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bankar.zg

Uvid u Rješenje o nasljeđivanju

Preporučene objave

Poštovani,

molio bi da mi netko odgovori, ako zna.. Na koji način se može saznati da li je iza neke osobe pokrenuta ostavinska rasprava (konkretno prije 10 godina) i ako je, tko može imati uvid u Rješenje o nasljeđivanju?

Hvala i lijep pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U pisarnici ostavinskog odjela može se dobiti informacija, da li posjeduju rješenje o nasljeđivanju iza određene osobe. Međutim, uvid u takvo rješenje se dobiva na temelju pisanog zahtjeva u kojem obrazložite razlog zbog kojega vam treba predmetno rješenje odnosno dostaviti dokumente sa kojima dokazujete svoj pravni interes u postupku zbog kojega vam to rjesenje treba i naravno punomoć ukoliko zastupate nekoga u tom postupku. Po odobrenju ovog zahtjeva od strane predsjednika odjela, izdaje vam se rjesenje o nasljeđivanju za neku osobu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×