Jump to content

Osobna iskaznica maloljetnog dijeteta


Senni

Preporučene objave

Lijepi pozdrav....zanima me sljedeće...razvela sam se od bivšeg supruga prije 2 godine,imamo zajedničkog sina sada u dobi od 7 godina.Sud se odlučio za podjeljeno skrbništvo s tim da dijete živi samnom. Prvo što me zanima kako je otac koji ima nekoliko kaznenih prijava zbog nasilja u obitelji i problema s alkoholom te kaznom uvjeta u trajanju od 6 mjeseci takodjer zbog nasilja u obitelji dobio jednaka prava kao i ja. Drugo pitanje..željela sam sobi izraditi osobnu iskaznicu kako bi mogao putovati samnom na što naravno bivši suprug odbija dati svoj potpis kao i potpis za promjenu prebivališta na moju adresu...zanima me koja su moja prava i što se može učiniti po tom pitanju...Czss je upoznat sa cijelokupnom situacijom ali godinu dana se već nije uspijelo ništa riješiti...hvala

uređeno: od Senni
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To za osobnu zanima i mene, jer mojoj kćerkicu izlazi osobna uskoro. 

A za prebivalište, ako imas plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi na kojem je navedeno da dijete živi s tobom na tvojoj adresi i ako imas za taj plan riješenje suda koje je pravomocno i ovršno možeš bez bivšeg promjeni.  Ja sam vodila borbe za istu stvar skoro god dana i u policiji su mi rekli da na riješenju moram imat onaj pečat sa suda o pravomocnosti.  Nisam ga imala, pa sam zvala sud koji je donio to riješenje i poslala im poštom papire i vratili su mi sa pečatom. Ako ti je bliže, možeš i otići bit ce brze.  I stim na policiji ti moraju dat prebivalište za dijete.  Nadam se da sam ti pomogla. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija