Jump to content

Radno pravo


Jahic

Preporučene objave

Postovani

Završio sam u Bosni medicinski tehnicar skolu vanredno i polozio sve sto trebalo javna ustanova, škola je korektno završena. Predao sam papire dobio vizu i poceo raditi u njemackoj kao njegovatelj.

 

Međutim ispostavilo se da mi je napravljena tehnička greška u jednom svjedočanstvu prilikom pisanja skola je pogrijesila datum registra. Tamo u domu gdje sam radio su me prijavili policiji jer su mislili da je falsifikovana škola a ja nisam ni znao o čemu se radi , dali mi otkaz i dok sam odradio otkazni rok isao sam u ured za strance i tamo me policija dočekala i oduzeli mi vizu i dokumente na provjeru.

Ja sam napustio zemlju isti dan kad su mi oduzeli vizu i stavili u pasoš da napustim zemlju do 31.10.2017 godine zato sto neposjedujem vise vizu a ja sam napustio 11.10.2017 i uredno se odjavio u njemackoj ambasadi u bosni.

Uglavnom sam u skoli izvadio potvrdu da je skola pogrijesila tehnicka greska u pitanju . Zvao sam tamo koji mi provjerava dokumente diplomu i rekao mi je da mogu izvaditi u skoli druge dokumente medicinske skole što sam i uradio i poslao njemu tamo novo svjedočanstvo duplikat i izvinjenje od skole.

Ja sam mislio da slučaj time završen i da su shvatili da je sve korektno međutim prije pet dana doslo mi od općinskog suda gdje sam boravio kaznena naredba 3000 eura i od ureda za strance 3 godine zabrane u njemačkoj jer me terete kao da je falsifikovana skola ali nije usvojen zakon taj i ja sam poslo žalbu i doći ce do suđenja .

Ja sam u međuvremenu kako sam izvadio nove dokumente od skole duplikate predao opet za radnu dozvolu kao medicinar u njemačkoj .

Zanima me samo jeli imam pravo sad raditi ko medicinar u njemackoj i dali bi imao kakvih problema ako sad odem radit prije nego bude suđenje i donesena konačna odluka jer kazna nije uvedena a ja predao zalbu..dali bi mi to predstavljao problem kad bude suđenje sto sam opet u njemackoj radim kao medicinar, a škola je sto posto ispravna samo eto ta greska u pisanju sto se desila . 

Izvinite na dugom pisanju znam da je puno . Ako znate mozda to samo bio bi vam veoma zahvalan na odgovoru 

Lijep pozdrav 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija