Jump to content

Kako dokazati vlasništvo, a vlasnik mrtav


sused

Preporučene objave

Obrađujem vinograd koji se nalazi na dvije čestice gdje ima više suvlasnika. S jednim od njih radila se zamjena prije 50 i više godina. Vinograd uživamo od 1983.g. moja ga je otac stekao kupovinom od čovjeka koji ga je stekao zamjenom. Nitko ne polaže pravo na taj dio čestica niti nas smeta. U razgovoru sa ostalim suvlasnicima došao sam do informacije s kim je u povijesti bila zamjena ali taj je čovjek mrtav preko 40 godina. Nitko ne zna ima li nasljednike ili ne. U gruntovnici i katastru se sve još vodi na njega. Pošto se mrtav čovjek ne može tužiti tako su mi rekli na sudu ne znam što mi je za činiti dalje ? Molim nekoga da mi pomogne , hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovu temu nisam puno proučavao, pa moj savjet nije možda stručan, ali čudno da vas sud nije upoznao sa načinom rješavanja takvog problema.

U tom slučaju bi sud trebao postupiti po pravnoj činjenici presumpcije, tj. riješiti situaciju s činjenicom da nema nasljednika.

Za sličan slučaj sam čuo gdje je obitelj davno odselila van i ostatak rodbine nije mogao raspolagati imovinom jer je sve stajalo na osobu za koju se dugo vremena (40-45god.) ništa nije znalo, samo da živi negdje vani i dali je uopće živ, pa je sud rješio na način presumpcije (mislim da su ga proglasili nestalim ) da može rodbina dalje raspolagati imovinom ovdje.

Ali pričekajte još koji odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija