Jump to content

Imovina-razvod


Zamisljeni

Preporučene objave

Zanima me kako se rijesava podjela imovine koja je ulozena u nekretninu koja nije glasila ni na jednog od nas. Kako smo zivili u nekretnini njenih roditelja a ulozili svoja sredstva kakvu imam mogucnost ostvariti ikakva potrazivanja? I ako znate kako se izracunava vrijednost ulozenog. DA li se gleda novac u tom trenutku ili u trenutnom? npr ako sam ulozio 100000 kn i proslo je 5 godina koliko ja mogu traziti nadoknade? Koliko uopce traju cca te parnice da vidim ima li uopce smisla ih voditi ili moram zaboraviti sve sto sam tokom godina zaradio i ulozio? I imam li pravo traziti da se placa dio nenamjenskog kredita koji glasi na mene a potrosen je za uredenje te nekretnine.

 Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kredit ako je dignut za vrijeme bračne zajednice je zajednički bez obzira na što je utrošen, dakle ako ste Vi sami otplaćivali taj kredit imate pravo tražiti od bivše supruge polovicu otplaćenog dijela kredita..

Što se tiče ulaganje u tuđu nekretninu (imovinu), to trebate pokrenuti parnični postupak ptotiv vladnika u  kojem ćete od vlasnika nekretnine tražiti sredstva uložena u tu nekretninu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, jer ste ulagali u njegovu nekretninu (stan ili kuću), imate pravo tražiti polovicu uloženog kredita, dok polovica otpada na suprugu, jer je isti bračna stečevina (podignut je za vrijeme bračne zajednice), samo što je malo komplicirano, jer bi u tom slučaju trebali pokrenuti postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine kako bi se utvrdilo da kredit predstavlja bračnu stečevinu..

No, bez obzira na sve, Vi ste ulagali u nekretninu drugog vlasnika i morate njega, kao vlasnika nekretnine u koju ste ulagali, potraživati (tužiti) za povrat  uloženog u njegovu nekretninu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija