Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Irish

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju

Preporučene objave

Poštovani opet ja :) unaprijed bih se zahvalio Matrixu i ostalima na odgovorima.

Naime muce me dvije stvari. Majka je sa svojim bratom potpisala ugovor o DOZIVOTNOM uzdrzavanju i odvjetnik joj je to naplatio 1000 eura i javna biljeznica oko 250 eura. Citajuci po forumima to mi se cini abnormalno puno, da li mi moze netko reci da li je to normalna cijena i koja je ona uopce? 

 

I ne samo da je naplatio toliko nego je pogrijesio i umjesto DOSMRTNOG napisao DOZIVOTNOG uzdrzavanja. Nakon sto sam to skuzio javio sam mu se i odlucio je to ispraviti i napraviti novi ugovor. Mene sad jako zanima cijena novog dosmrtnog ugovora.

Naime kako je vec naplatio 1000e samo za izradu dosmrtnog ugovora (nece naplatit prepravku i pisanje novog)  da li moju majku uz to jos ceka placanje poreza na upisivanje 2/5 obiteljske kuce temeljem ugovora o dosmrtnom uzdrzavanju koju bi trebala dobit od brata?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , Irish je napisao:

umjesto DOSMRTNOG napisao DOZIVOTNOG uzdrzavanja.

Takva činjenica i nije neka posebna greška,ako se iz sadržaja ugovora na nesumnjiv način može utvrditi da se radi o dosmrtnom uzdržavanju,odnosno da je upis prava vlasništva temeljem istog ugovora dopušten za života primatelja uzdržavanja a ne poslije njegove smrti.

 

prije 2 sati , Irish je napisao:

da li moju majku uz to jos ceka placanje poreza na upisivanje 2/5 obiteljske kuce temeljem ugovora o dosmrtnom uzdrzavanju koju bi trebala dobit od brata?

Da,budući da odnos brat-sestra nepodliježe oslobođenju od plaćanja poreza.

 

prije 2 sati , Irish je napisao:

da li je to normalna cijena

Vidi glavu XIII Tbr.29

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×