Jump to content

Pad s marihuanom


wuzzi

Preporučene objave

Pozdrav,

ovako neki dan sam pao s 1.2 grama marihuane te mi je na licu mjesta napisan prekršajni nalog te određena kazna od 5000 kn.Uz taj papir sam jos dobio i potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta te zapisnik o privremenom oduzimanju predmeta.

Moje pitanje je sljedece

Koji je nabolji način da tražim smanjenje kazne ,da napišem prigovor i odma da priznam posjedovanje itd. ili da trazim da izadem pred suca te tamo da trazim smanjenje kazne.Zaposlen sam te neznam koje bi razloge naveo da mi smanje kaznu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Olakotne okolnosti kod ovakvog djela su svakako kajanje, priznanje, obećanje da to više nećete činiti, zamolite sud usmeno za blažu kaznu, odazovete se na ročište, olakotna okolnost i je dosadašnja prekršajna neosuđivanost za istovrsno djelo ( valjda niste ); dobro držanje pred sudom i tako dalje, sa jednim pristojnim i kulturnim nastupom uz iskazivanje kajanja i dosadašnjom neosuđivanošću kazna će vam se bitno smanjti od tih 5 tisuća kuna. Policija je predložila minimalnu kaznu, oni ionako nemaju ovlasti da je spuste ispod tih 5 tisuća kuna, to radi sud. Sve ovo što sam rekao možete napisati i u prigovoru, uvažit će se. Npr. ako imate djece, također bi bilo olakotno i nebitno što ste zaposleni, tome unatoč, vaša primanja također mogu biti niža i kao takva opravdavajuća da tražite manju kaznu. Također, možete se pozvati i na slabije imovinsko stanje ako je takvo. Pogotovo ako vi nekog uzdržavate. Djeca, roditelji...bilo kakva olakotna okolnost iz života koja izistkuje bitnije financijske troškove vam može pomoći.

 

Ako želite, možete poslikati prekršajni nalog i poslati ga u inbox, zatamnite podatke, a ja vam mogu napisati prigovor.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da ste napisali, dobili ste prekršajni nalog, prigovor se podnosi prekršajnom sudu, a u tom slučaju biste bili pozvani na sud. Također, iz svog iskustva, za ovakav prekršaj ako je prvi se kazne znaju spustiti i do raspona od 1000-2000 kn, ovisno o okolnostima. Također, troškovi postupka nisu veliki. U svakom slučaju imate šanse proći bitno jeftinije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija