Jump to content

Lakši tjelesni napad, remećenje javnog reda i mira


ladyzz

Preporučene objave

Ovako, imam pitanjce. Iznosim skraćenu verziju priče. Bila sam u pošti danas i žurilo mi se na fakultet, a prije mene se pregurao neki prenervozni izrevoltirani čovjek od nekih pedesetak godina i izderavao se na služebenicu jer nije mogao dignuti nekakve novce preko WU (...). Na to sam ga zamolila da se požuri jer kasnim na faks i da prestane zlostavljati gospođu. (Nisam baš bila presimpatična, istini za volju.) Dotični je poludio, počeo me slat u p. m. i počupao me za kosu i počeo mi se prijetiti šakom. Na to sam ja nazvala policiju. Otišla sam k njima i napravila zapisnik. Sad mene zanima što taj zapisnik točno znači. Jer neki su mi poslije savjetovali da odem povući to jer ću imati puno više zafrkancije nego nekakve zadovoljštine. Mislim nije meni do financijske zadovoljštine nit' računam na nju, ali zanima me kakve bi komplikacije ta moja prijava, što li, mogla imati za mene. Hvala na odgovoru.

uređeno: od ladyzz
tipfeleri
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovom, najvjerojatnije bi se radilo o prekršaju, tj. narušavanju javnog reda i mira. Prijavu te vrste ne možeš povući.

Možeš se otići u policijsku postaju interesirati što je pokrenuto, čisto da znaš. Ako su ga tužili, vjerojatno ćeš biti pozvana na sud kao svjedokinja, a ako si i ti pretjerala, moguće je da tuže i tebe (tada bi ti trebali dati papirnatu obavijest da ćeš biti tužena). To bi ti vjerojatno odmah rekli, ali ta obavijest može kasnije doći i na kućnu adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija