Jump to content

Kazna za nepropisno parkiranje od prometnog redarstva


techacid

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim savjet. Nakratko sam zaustavio automobil na nogostupu ispred ulaza u vlastito dvorište. Parkiran je uz zid, od automobila do kolnika je bilo više od 1,60 m za prolazak pješaka. Komunalni redar mi ostavlja kaznu tj uplatnicu - iznbos 300 kn, prekršaj po čl. 82 st. 1.t.10 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na dnu ulice postoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja. Zanima me može li se ta kazna zamijeniti opomenom, vidim da čl. 294 st. 5. predviđa tu mogućnost, ali tu se spominje samo policija. Na kazni piše ako ne platim u roku od tri dana Grad će pokrenuti prekršajni postupak izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga. Koja bi bila procedura za zamjenu kazne opomenom, čekati taj prekrajni nalog i onda se žaliti odnosno tražiti opomenu? Ima li to smisla i koliki su možebitni dodatni troškovi? Nemam drugih prometnih prekršaja. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još samo jedno pitanje. Kažnjen sam po čl. 82.st.1 - parkiranje na nogostupu. Da sam automobil ostavio tako da ima 1,60 m od zida do automobila (a ja sam ga ostavio tako da ima 1,60m od automobila do kolnika), bi li mi mogao napisati kaznu? Odnosno mogu li automobil tu ostavljati tako da ima 1,60 m od zida do automobila, bez straha od kazne? Napominjem da na dnu ulice postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija