Jump to content

Troškovi Upravni spora


spzg1234

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

Nastavno na temu, također imam pitanje u vezi iznosa troškova upravnog spora nakon Zaključka Visokog upravnog suda RH o troškovima upravnog spora:

"Zaključak sjednice svih sudaca Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, broj 6 Su-85/2018-3 od 12. veljače 2018., u predmetu primjene čl. 79. u svezi s čl. 20. st. 3. Zakona o upravnim sporovima (Nar. nov., br. 20/10,143/12,152/14,94/16 - Odluka USRH i 29/17), s kojim autori izražavaju svoje neslaganje te ističu da se njime izigrava Odluka Ustavnog suda RH, U-l-2753/2012 i dr. (Nar. nov., br. 94/16), kojom je ukinut čl. 79. Zakona o upravnim sporovima (Nar. nov., br. 20/10,143/12 i 152/14), u tekstu kako je bio izmijenjen izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima 2012. godine (Nar. nov., br. 143/12)."

Inače, pred odlukom sam da li pokrenuti upravni spor ili ne, a zbog negativnog rješenje drugostupanjske komisije HZZO-a vezano za priznanje ozljede na radu (zadobila sam lakši prijelom ručnog zgloba, bila na bolovanju 2 mjeseca, imala sam i kontuziju zdjelice, no ni to mi nije priznato, iako imam i izjavu svjedoka).  Kod mene se točno zna koliko sam izgubila na plaći; za dva mjeseca to je cca 4.000, kn pa ne znam da li se i ovaj spor vodi kao neprocjenjiv. Bojim se troškova u slučaju da ne uspijem u sporu(ako se postupak oduži),  a idući tjedan mi ističe rok za predaju tužbe. Odvjetnik  kod kojeg sam bila i izrazila  svoje strahovanje od velikih troškova sudskog postupka nije mi rekao da su samo 500,00 kn (naravno, ne računam troškove odvjetnika, to sam spremna i platiti). Da li to znači da je 500,00 kn trošak svakog ročišta?

Molim zato nekog tko je dobro upućen da mi odgovori, jer stvarno mi je hitno.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neprocjenjiv je spor s obzirom na njegov predmet (a Vi biste u tužbi tražili poništenje rješenja drugostupanjskog i prvostupanjskog tijela HZZO-a, pa to nema veze s time kolike ste plaće izgubili), pa mislim da i u Vašem slučaju vrijedi ovo: 

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Troškovi Vaših sudskih pristojbi, koji su u neprocjenjivim predmetima 500,00 kn na tužbu i 500,00 kn na presudu. 

To je jednokratno 1.000,00 kn, ne po svakom ročištu, kao što plaćate odvjetniku. Ovo plaćate sudu, odnosno u državni proračun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Gold2009 je napisao:

Hvala na odgovoru. Taj dio mi je sada jasan. No nije mi jasno što u slučaju da izgubim spor, moram li još platiti neke troškove tuženika,  HZZO-a? 

U slučaju gubitka spora, nadoknađujete sporove protivnoj strani, da, mada se neka državna tijela znaju sama zastupati po svojim pravnicima (mislim da je to slučaj i sa HZZO-om), pa nikakvih troškova (osim njihovih sudskih pristojbi) ustvari niti nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija