Jump to content

Posjed - možda malo kompleksnije pitanje


Totalna Parezija

Preporučene objave

Dugogodišnji posjednik koji posjeduje bez pravnog temelja (nezakoniti posjednik) bude ometen u posjedu na način da neposjednik koji ima jače pravo na posjed nasilno uđe u posjed (tim činom nanijeta je materijalna šteta na stvarima dugogodišnjeg posjednika jer su prilikom provaljivanja uništene stvari) . Nakon toga dotadašnji posjednik iskoristi svoje pravo na samopomoć i vrati se u posjed.

Pitanje: može li dugogodišnji posjednik parnicom tražiti naknadu štete za stvari koje je prilikom smetanja posjeda uništio neposjednik koji ima jače pravo na posjed?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Totalna Parezija je napisao:

može li dugogodišnji posjednik parnicom tražiti naknadu štete za stvari koje je prilikom smetanja posjeda uništio neposjednik koji ima jače pravo na posjed?

Prema općim pravilima obveznog prava šteta se definira kao "umanjenje nečije imovine",slijedom čega je uopće nebitno u konkretnom slučaju tko ima jače pravo na posjed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija