Jump to content

Posao u javnoj upravi


ledena_kisa

Preporučene objave

Ono što me zanima je sljedeće:

Može li netko napisati svoje iskustvo kako se zaposlio u državnoj upravi, tijelima državne uprave, jedinici lokalne i područne ( regionalne samouprave ), tijelima tih jedinica,

odnosno, zanimaju me iskustva onih koji su se zaposlili bez ikakve veze. Vidili natječaj, prijavili se, zadovoljili. Volio bi čuti iskustva takvih ljudi, postoje li na ovom forumu, za koje su se mjesto javljali ( može samo naziv radnog mjesta i institucija - državno tijelo, lokalna samouprava, bez detaljnijeg opisa ako se pazi na privatnost ), koliko su spremali literaturu koja je bila tražena u natječaju, kakav je bio selekcijiski postupak, kako je sve to teklo?

Zašto postavljam takvo pitanje i otvaram ovakvu temu?
Non stop smo svjedoci u medijima - uhlijebi, preko veze, progurani, podobni, ovakvi, onakvi. I jasno mi je da to postoji, protiv toga bi se trebali svi boriti na način da sami ne pristajemo na takva zapošljavanja nego da se sami borimo i zaslužujemo radna mjesta u javnoj upravi, jer nam je svima u interesu da tamo rade efikasni, a ne podobni. No, dobro. To možda u Švicarskoj. Kod nas jednoga dana, ali bit će.

 

Osim ovog, zanimaju me i iskustva. Posao u javnoj upravi općenito - iz ugla zaposlenog službenika. Kako izgleda vaš radni dan? Koliko posla imate? Koliko je bitna podobnost ( ne morate na ovo odgovarati što se mene tiče, ali eto ) kod napredovanja?  - ovo se posebice odnosi na radna mjesta u jedinicama lokalne samouprave i manjim jedinicama, kao što su općine na primjer.

Volio bi dobiti neka iskustva iz ugla samih službenika. Kao i općenite stvari o poslu koje smatrate potrebitim da se spomenu.

 

Hvala svima na upisima i opisima njihovog iskustva oko posla u javnoj upravi.
 

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija