Jump to content

Kako sve ostaviti jednom djetetu?


Jethro

Preporučene objave

sam živim i ostavio bih sve maloljetnom djetetu kojeg najviše volim i s kojim sam najviše.

imam još dijete za koje ni ne znam, jer mi je oduzeto skrbništvo.

bolestan sam i nema mi spasa. vidio sam slične postove, no odgovora ni za lijek. dakle, rastavljen sam, bio jednom oženjen i imam maloljetno dijete koje najviše na svijetu volim. to dijete ima mamu, moju bivšu ženu s kojom sam u korektnim odnosima i tu nema problema. ona ima svoj život, ja svoj. ona će se udati za samohranog oca sa dvoje djece čim ja odem i to je ono što ne bih htio: da njoj dam ugovor o doživotnom uzdržavanju i da sve pripadne njoj, odnosno da moje dijele njen budući i njegova djeca. s druge strane, imam još jedno maloljetno dijete koje nisam ni vidio jer je majka takva kakva je. i ona ima djecu sa svakim kog je srela. ta osoba ne preže od tužbi, dokazivanja, prijava i sl.

1. kako sve ostaviti jednom djetetu? ili da sve prodam i to je to. novce dam. mogu li djetetu dati novac da ono kupi od mene nekretnine? po nižoj cijeni, jer sam ja u doživotnom posjedu? naravno, sve bih joj prodao, prje toga darivao novac. ili jednostavno da stavim stanove pod fiktivnu hipoteku, "posudim" novac od njene mame i ako će druga majka htjeti nužni dio, dobit će ga, ali i dug.

2. može li se u ZK provesti SPORAZUM kojim ja priznajem da sam kupio nešto zajedničkim novcem? ili mora tužbom?

3. što ako dignem fiktivni teret i "posudim" novac od prijatelja, teret u ZK napravim, nakon mjesec dana "odteretim" ali skriveno, tj ne izbrišem zabilježbu u zk i to stoji. onda neće tražiti nužni dio nekretnine pod hipotekom, jer će nasliljediti i dug drugo dijete? 

savjet?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija