Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

anton887

kamate po predstečajnoj

Preporučene objave

moli se savjet...dužnik iz predstačjne nagodbe pristupio je vjerovniku da sklope sporazum o obročnom vraćanju duga predviđenim u predstečajnoj nagodbi... U samoj predstečajnoj nagodbi nisu navedene kamate, nego samo smanjenjen glavnice potraživanja za 30 posto....Da li se treba u sporazum onda uvesti i kamata i od kada uopće teće kamata po predstečajnoj nagodbi?

 

puno hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, anton887 je napisao:

da li je moguć otpis svih kamata, pa je dužnik obveznik samo glavnice neovisno koliko je posto snižena glavnica?

Moguć je, ali opet teče zatezna kamata na zakašnjenje dužnika da u rokovima koji su određeni nagodbom plati glavnicu. Uzmimo da se dužnik nagodbom obvezao da će dug po nagodbi platiti do 31.12. Od idućeg dana, dakle 01.01. počinje teći zatezna kamata na zakašnjenje. Naravno, i ovaj se dug može otpustiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×