Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

loki87

Zatvaranje/likvidacija j.d.o.o - isplata rezervi, troškovi, proces..

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam j.d.o.o. koji bi želio zatvoriti/likvidirati.

Prvo me zanima koji mi je najjednostavniji i najjeftiniji način. Društvo nema obveza, imovine ni zaposlenika. Poslovalo je nekih 3-4 mjeseca prije dvije godine. Prošle godine napravilo je neki minimalni prihod i završilo u malom gubitku (zbog troškova računovođe, banke, HGK...).

Za 2017. je predano godišnje izvješće.

Kako ga najjednostavnije zatvoriti ?

 

Također, j.d.o.o. ima na računu zadržanu dobiti na koji je plaćeno 20% poreza, ali (još) nije isplaćena vlasniku (meni). Računovođa kaže da je po zakonu da 25% dobiti mora ostati u firmi. Kako ću i kada moći isplatiti tih 25% sebi u procesu likvidacije ? I kada ću platiti porez (12%+18%) na tu isplatu.

Za isplatu dobiti računovođa mora radit JOPPD. Kako ću napravit isplatu nakon likvidacije....

Da li troškove likvidacije mogu podmiriti na trošak društva ? Recimo troškove osnivanja j.d.o.o. sam stavio u ugovor i naknadno sam si ih isplatio kao osnivaču.

 

Nemojte mi samo reći da pitam računovođu - on mi je sam rekao "... daj si malo prosurfaj kako to ide... " i općenito nije sklon raditi na račun mene već je njemu najjednostavnije da radi sve kako je navikao. A uzima mi 125 kn mjesečno i 625 kn za godišnji izvještaj za firmu koja realno ima samo bankovnu naknadu i HGK. Da ne spominjem da sam imao i poreznog duga jer on nije pogledao na vrijeme one porezne e-stranice i javio mi.

A ne mogu tražit novog računovođu za firmu koju namjeravam ugasit.

 

Hvala !

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, baš sam Vam htjela reći da dobar računovođa zna ove stvari. A onda ništa, ići ćete pješice: donijeti odluku o likvidaciji, imenovati likvidatora i sve odnijeti javnom bilježniku da Vam provede te odluke kroz sudski registar (dobar javni bilježnik koji zna ove stvari je također spasonosan). Vidite si odredbe od čl. 466 - 472 Zakona o trgovačkim društvima o prestanku d.o.o.-a. Kao likvidator ćete unovčiti imovinu, isplatiti dugove i donijeti odluku o brisanju koja se opet provodi u sudskom registru. Koliko će to koštati i trajati, ne znam, ovisi o Vašem angažmanu. Također, donesite odluku da se unovčuje dobit radi isplate Vama, isplatite si dobit uz JOPPD obrazac. Koliko se meni čini, ali nemojte me ovdje držati za riječ, ovaj porez za Vas predstavlja porez na dohodak od kapitala i plaća se uz JOPPD obrazac po stopi od 12 %.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uz, gore navedeno,postoji još jedan način da to riješite..i to u roku od - 3 Radna Dana.

Ustupi te Jdoo, nekome zainteresiranom za isti i za 3 dana više nema te Jdoo niti bilo kakve obaveze 

prema , istom.

Sve ostalo..stanje na računu - isplata dobiti ..itd..itd..reguliraj te sa Preuzimateljem Društva.

Za , nekog zainteresiranog tko bi preuzeo vaše društvo..obratite mi se u moj poštanski pretinac..

sa nekim kontaktom.

poz.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×