Jump to content

Adaptacija stana uzrok deformacije stropa u stanu ispod


Jasyna

Preporučene objave

Poštovani,

Vlasnik stana na I-om katu je  izvodio adaptaciju stana rušenjem pregradnih zidova,  ugradnjom novih pregradnih zidova i dr, nakon čega je već idući dan bilo vidljiva u mojem stanu deformacija stropa u smislu izbočenja u svim prostorijama. Zgrada ima pet stanova, međukatna konstrukcija je drvena, a zgrada je stara 80 godina. Vlasnik je upozoren  na starost i devastaciju zgrade godinama. Isti je odgovorio da on im pravo adaptirati stan kako on hoće. S obzirom da je međukatna konstrukcija dio zajedničkog dijela zgrade, a koja je sada oštećena koji su postupci i  tko je nadležan za sanaciju međukatne konstrukcije u moje stanu. Upravitelj zgrade je GSKG d.o.o. Zagreb. 

Zahvaljujem na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste naveli je li zgrada etažirana. U tome slučaju odredbe čl.82 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima su jasne.

Ukoliko nije, vrijede opće odredbe o suvlasništvu, ukratko nijedan se suvlasnik ne smije služiti svojim suvlasničkim dijelom na štetu ostalih.

Dopis Upravitelju preporučeno s povratnicom s opisom radova i štete te zahtjevom za sanaciju iste jer se raddi o nužnim popravcima prema Uredbi o održavanju zgrada, a hoće li utrošena sredstva za sanaciju potraživati od suvlasnika koji je štetu napravio, to je već Upraviteljev problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija