Jump to content
Sign in to follow this  
Alex1989

Sticanje dravljanstva

Preporučene objave

Poštovani obraćam Vam se sa zahtjevom za pravnu pomoć i savjetovanje o mom trenutnom statusu u Republici Hrvatskoj.

Naime rođen sam 1989 godine u Kninu gdje sam živjeo sve do 1995 godine. Moja majka je takođe rođena u Kninu i u tom periodu a i sada je državljanka Republike Hrvatske sa hrvatskim dokumentima (pasoš, lična karta, domovnica) dok je moj otac u tom periodu bio državljanin SR Bosne i Hercegovine. Takođe napominjem da su moji baka i djed državljani Hrvatske sa prebivalistem u Hrvatskoj. Baka posjeduje nekretnine na području opštine Knin a imajući u vidu da sam budući nasljednik htio bih da rješim svoj status u Hrvatskoj.
Prilikom vađenja Rodnog lista, u matici rođenih Matičnog ureda Knin, za matično područje Knin za podatak o državljanstvu stoji hrvatsko, dok ta činjenica nije upisana u knjigu državljana na području Republike Hrvatske. Nakon odlaska iz Hrvatske nastanili smo se u Novom Sadu gdje živim posljednih 20 godina i gdje trenutno imam prijavljeno prebivaliste, srbijansko državljanstvo i ostale dokumente.
 
Interesu je me da li postoji mogućnost i na koji način da steknem Hrvatsko državljanstvo. Svaki savjet, dosadašnja praksa u sličnim slučajevima puno bi mi znacila. Unaprjed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×