Jump to content
Sign in to follow this  
Alex1989

Sticanje dravljanstva

Preporučene objave

Poštovani obraćam Vam se sa zahtjevom za pravnu pomoć i savjetovanje o mom trenutnom statusu u Republici Hrvatskoj.

Naime rođen sam 1989 godine u Kninu gdje sam živjeo sve do 1995 godine. Moja majka je takođe rođena u Kninu i u tom periodu a i sada je državljanka Republike Hrvatske sa hrvatskim dokumentima (pasoš, lična karta, domovnica) dok je moj otac u tom periodu bio državljanin SR Bosne i Hercegovine. Takođe napominjem da su moji baka i djed državljani Hrvatske sa prebivalistem u Hrvatskoj. Baka posjeduje nekretnine na području opštine Knin a imajući u vidu da sam budući nasljednik htio bih da rješim svoj status u Hrvatskoj.
Prilikom vađenja Rodnog lista, u matici rođenih Matičnog ureda Knin, za matično područje Knin za podatak o državljanstvu stoji hrvatsko, dok ta činjenica nije upisana u knjigu državljana na području Republike Hrvatske. Nakon odlaska iz Hrvatske nastanili smo se u Novom Sadu gdje živim posljednih 20 godina i gdje trenutno imam prijavljeno prebivaliste, srbijansko državljanstvo i ostale dokumente.
 
Interesu je me da li postoji mogućnost i na koji način da steknem Hrvatsko državljanstvo. Svaki savjet, dosadašnja praksa u sličnim slučajevima puno bi mi znacila. Unaprjed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×