Jump to content

Vlasništvo vozila - kopija ugovora


LudaVjestica

Preporučene objave

Za početak lijep pozdrav. Nadam se da sam u pravi dio smjestila temu.

Molila bih pomoć savjetom vezano uz sljedeće:

Moj otac je 80ih godina kupio starije vozilo (bivše vojno) koje nikad nije registrirao. Radi se o vozilu koje je koristio samo za šumu i radove. Već dugi niz godina to vozilo se nije ni koristilo i samo stoji. Nedavno je otac preminuo i kad smo došli na ostavinsku raspravu donijeli smo jedino što smo našli od papira, a to je samo kopija računa. Javni bilježnik nije mogao kopiju prihvatit kao dokaz vlasništva i vozilo nije ušlo u ostavinsku raspravu. Mi original ne možemo pronaći, a htjeli bi prodat to vozilo pa se pitamo postoji li možda neki način da dokažemo vlasništvo tom kopijom koju imamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, LudaVjestica je napisao:

postoji li možda neki način da dokažemo vlasništvo

Smatram da možete dokazati vlasništvo ako nađete dva svjedoka koji bi kod JB potvrdili da su bili prisutni kad je vaš otac rekao da vozilo daje vama.

Raspitajte se za tu mogućnost ili pričekajte još koji odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 49 minuta, sivko je napisao:

Za početak stavite vozilo u oglas da ga prodajete bez dokumenata jer uvijek ima ekipe koja takva vozila nikad neće registrirati i ne treba im dokumentacija.

I ja sam kupio slično vozilo i takvog (bez papira) ga i prodao.

Ma to nam je drugi izbor svakako, ali imamo zainteresiranog kupca koji bi volio uredit i registrirat pa prvo želimo vidjet može li se šta napravit po tom pitanju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba provjerit na tehničkom da li vrijedi i za kampanjolu

"Posjednici i vlasnici traktora, traktorskih prikolica, radnih strojeva i motokultivatora koji su proizvedeni do 31.12.1994. godine, a za koje ne posjeduju dokaz o vlasništvu, mogu ta vozila registrirati tako da osoba koja podnosi zahtjev za tehnički pregled i produženje valjanosti prometne dozvole (registraciju) mora priložiti dvije izjave:

Pisanu izjavu vlasnika ovjerenu od strane javnog bilježnika kojom pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljuje da je jedini vlasnik navedenog traktora, traktorskog priključnog vozila, odnosno radnog stroja ili motokultivatora. Na izjavi moraju biti obavezno sadržani podaci: vrsta vozila, marka, broj šasije vozila, godina proizvodnje. U prilogu 1 dostavljamo primjer izjave vlasnika.

Pisanu izjavu jednog svjedoka koji pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrđuje da je gore navedeni vlasnik jedini vlasnik vozila, koja mora obavezno sadržavati podatke: vrsta vozila, marka, broj šasije vozila, godinu proizvodnje. U prilogu 2 dostavljamo primjer izjave svjedoka."

https://www.cvh.hr/media/2372/prilog-2.pdf

https://www.cvh.hr/media/2371/prilog-1.pdf

https://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2016/iii19-broj-3856-116/

a sad nastaju problemi jer je vlasnik umro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, LudaVjestica je napisao:

o želimo vidjet može li se šta napravit po tom pitanju

Prijatelj je na način, sa svjedocima uspio kod JB dokazati vlasništvo na traktoru, vlasnik je umro a nije bilo nikakvih dokumenta. 

Da li ti vrijedi i za campanjolu, to ne znam.

uređeno: od Wanksta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, Wanksta je napisao:

Prijatelj je na način, sa svjedocima uspio kod JB dokazati vlasništvo na traktoru, vlasnik je umro a nije bilo nikakvih dokumenta. 

Da li ti vrijedi i za campanjolu, to ne znam.

Za čamce bez papira se to pred par godina radilo na sudu s dva svjedoka, pa je sudska presuda zamjenjivala kupoprodajni ugovor, ili što se god traži za registraciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija