Jump to content

Mogući razlozi za žalbu na ovrhu


pitam_se

Preporučene objave

Štovani, u prilogu sam naveo nepravilnosti u poslovanju teleoperatera te ih mozda mozete koristiti kao moguće razloge za pobijanje ovrsnog prijedloga. Nisam pravnik, ali se nadam da bi se neki od navedenih nepravilnosti u poslovanjima operatera mogao iskoristiti u žalbi na ovrhu. Pri tome prvenstveno bih se osvrnuo na tocku 3. Nepropisna uporaba mjerne jedinice od 1 minute. Smatram da bi provodjenje ovrhe u tom slucaju mozda podlijegalo u pogrešnu primjenu materijalnog prava.

Evo zanimljivih linkova sa slicnim razmisljanjima:

https://net.hr/danas/hrvatska/ovako-nas-potkradaju-sva-tri-teleoperatera-u-hrvatskoj-zaraduju-milijune-dodatnom-naplatom-na-bonove-za-koju-vecina-ne-zna/

http://www.narodni-list.hr/posts/99915001

Sad sam se sjetio npr. slucaja iz Italije. Tamo sam od operatera 3M uzeo karticu. Nakon 5 godina sam ponovno posjetio Italiju i stavio karticu na kojoj je prije 5 godina ostalo 10 eura. Bez problema sam koristio tih 10 eura. Kod nas vam punjenje bonovima vrijedi 3 mjeseca sto je smijesno i na mala vrata vas stavlja u "kvartalnu pretplatu". 

Ako nesto od ovoga nekome pomogne nitko sretniji od mene. Lijep pozdrav svima.

Nepravilnosti_teleoperateri.txt

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , pitam_se je napisao:

Štovani, u prilogu sam naveo nepravilnosti u poslovanju teleoperatera te ih mozda mozete koristiti kao moguće razloge za pobijanje ovrsnog prijedloga. Nisam pravnik, ali se nadam da bi se neki od navedenih nepravilnosti u poslovanjima operatera mogao iskoristiti u žalbi na ovrhu.

Još uvijek i Vi možete ove razloge iskoristiti u odnosu na izdano rješenje o ovrsi ako podnesete tzv. žalbu nakon proteka roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htio bih se dodatno referirati na temu bonova. Bonovi su pre-paid usluga. Znaci platis unaprijed i onda koristis kada ti to hoces. Medjutim provideri te teraju da to potrosis u 3 mjeseca. Analogijom dolazim do automobila i punjenja goriva na benzinskoj crpki. Platim gorivo unaprijed i vozim kad hocu i koliko hocu tj. dok ne potrosim. Medjutim zamislite sada da sam (kao u slucaju bonova) limitiran nekim rokom i moram potrositi gorivo ili nadoplatiti novu turu (paket) goriva. Medjutim to punjenje/praznjenje automobila/telefona nije jednako regulirano. Znaci da su telekomi u povlastenom polozaju na trzistu i dopusteno im je nesto sto ne bi trebalo. Zar onaj tko je unaprijed platio uslugu ne moze koristiti svoje kune kad on zeli i dok ih ne potrosi kao u slucaju punjenja automobila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija