Jump to content

Neizvršene obveze iz ugovora


quitte

Preporučene objave

Potpisao sam Ugovor o adaptaciji stana s firmom koja je d.o.o. Ugovor nije ovjeren kod javnog bilježnika. Plaćao sam u gotovini i imam potpisane potvrde da je direktor firme novac primio. Rok za izvedbu je prošao, posao nije dovršen, plaćeno je više nego što su odradili. Direktor mi se ne javlja na telefon, a kako se čini, firma je tijekom radova promijenila ime, a prema onom što sam našao na internetu prva firma (s kojom sam potpisao ugovor) je u blokadi. Koje su mi opcije za naknadu štete? Mogu li tužbom išta postići? Mogu li ih prijaviti Poreznoj (nisam siguran da plaćaju PDV)?

Zahvaljujem na svakom savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , quitte je napisao:

Plaćao sam u gotovini i imam potpisane potvrde da je direktor firme novac primio. Rok za izvedbu je prošao, posao nije dovršen, plaćeno je više nego što su odradili

Naručitelj koji je izvođaću platio cijenu unaprijed ima pravo  zahtijevati vračanje onog dijela cijene  koji prelazi vrijednost izvedenih radova.

 (Ps RH, Pž. 1244/93, od 4. 1. 1994. - Praxis 2 – 38)

prije 6 sati , quitte je napisao:

tijekom radova promijenila ime, a prema onom što sam našao na internetu prva firma (s kojom sam potpisao ugovor)je u blokadi.

Ovo je malo nejasno,nemože se samo  tako promijeniti ime firme i onu sa starim nazivom i dugovima držati u blokadi a sa ovom nastaviti normalno raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Firma s kojom sam potpisao Ugovor je u blokadi, ali su nekako radili. U međuvremenu se na obavijesti stanarima o izvođenju vodovodnih radova pojavilo drugo, vrlo slično ime firme, s drugom adresom i drugim OIB-om na pečatu. A opet, preko njih smo imali popust za kupnju sanitarija, na tom računu je treće ime firme sa adresom ove druge po redu. Budući da su do skora radovi išli planirano, nismo paničarili.

Je li realno da dobijemo novac za neizvršene radove ako su blokirani. Mogu li barem biti kažnjeni od Porezne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su blokirani, ne mogu vršiti plaćanja mimo redoslijeda blokade, ali možda ova druga firma može garantirati za dug prve, naravno, pod uvjetom da je primorate na potpisivanje ugovora. Možete ih kazneno prijaviti za prijevaru u gospodarskom poslovanju, ili im barem zaprijetiti time.

prije 16 sati , Matrix je napisao:

Ovo je malo nejasno,nemože se samo  tako promijeniti ime firme i onu sa starim nazivom i dugovima držati u blokadi a sa ovom nastaviti normalno raditi.

Ma može, otvori na sina, kćer, suprugu...

Uglavnom, iza svega toga je najčešće jedan šef, jedan mastermind. Ako uspijete dobiti jamstvo na plaćanje (i opet govorim o pisanom jamstvu, zadužnici, presudi, ugovoru, sporazumu) od njega osobno, možete računati na naplatu, u protivnom se bojim da neće biti sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija