Jump to content

Psihičko i fizičko zlostavlajnje


dražen137

Preporučene objave

pozdrav svima,

imam situacija da me bivša djevojka psihički a i na zadnje fizički maltretirala/zlostavljala.

Samo ukratko - uselili smo zajedno u stan prije par godina koji je ona kupila namjenskim kreditom i u koji je mene prijavila nakon kojih godinu/dvije.

Nažalost, zbog propale investicije u projekt za koji sam velikom većinom ja kriv, naš odnos se drastično pogoršao. Prvenstveno iz razloga jer je prvo mene, pa i nju, prevario poslovni partner i ostavio nam hrpu dugova. Taj slučaj rješavamo posebno.

Ona nikada nije mogla prihvatiti činjenicu da je i ona prevarena nego je za sve to krivila mene, što zapravo i nije točno iz razloga što se ona nalazila i sudjelovala u svim email-ovima kojima smo komunicirali sa, do tada još uvijek, poslovnim partnerom.

Psihički me zlostavljala tako što me redovito vrijeđala, omalovažavala pred drugima pa čak često bila i agresivna. Krajem prošle godine sam odlučio iseliti iz stana nakon što me ostavila autom na parkingu jer je bila bijesna.

Od tada smo se uspjeli dogovoriti da ću koristiti njezin automobil kako bi skupili novce za zajedničku tužbu koju pripremamo protiv ranije spomenutog prevaranta.

Kroz sve to vrijeme, kada bi god bila ljuta, me je maltretirala porukama, slala da želi da me nema, da ću ja još vidjeti na šta je ona sve spremna,itd... Ima još puno toga. Ima i prijetnji. Uglavnom, sve te poruke imam.

Ono zbog čega pišem ovdje je slijedeće. Za vikend se također naljutila jer joj nisam odgovarao na poruke pa je zahtijevala da joj vratim auto. Nakon prepucavanja, došao sam do njezine prijateljice u stan, gdje je ona bila.

Nakon nekoliko minuta mi je izlila, pred 2 prijateljice, punu čašu piva po meni. Ja sam joj vratio i izlio isto tako čašu piva po njoj.

Nakon toga se ustala i počela me fizički napadati. Počela je trgati majicu sa mene i vrištati na mene. Jedna od njezinih prijateljica je uskočila između nas i govorila joj da prestane.

Kad ju je uspjela odvojiti od mene, njezina prijateljica i ja smo otišli dolje do auta jer sam rekao da želim uzeti svoje stvari i da ću joj onda dati ključeve od auta. Kad smo stigli do auta, ona je krenula za nama. 

Pošto sam vidio da bi moglo biti svega, izvadio sam mobitel i počeo ju snimati. Snimio sam kako me napada dobrih 15 min, vrijeđa i divlja prema meni. U jednom trenutku, vidi se na snimci, mi je čak izbila i mobitel iz ruke.

Uglavnom, ja sam uzeo stvari, pa ih je ona bacala i gazila po njima i to je trajalo par minuta.

Napokon, sam dao njezinoj prijateljici ključeve, koje je ona uzela, odvojila svoj ključ i bacila mi moje.

Također imam i slike ozljeda po tijelu. Nije ništa strašno osim što ima nekoliko ogrebotina koje su baš velike.

Pošto sam ju blokirao na svim mogućim porukama i mrežama, još više je poživčanila i sada mi putem email-a prijeti da će mi doći na posao.

Želim isto tako naglasiti da ja nju nikada nisam fizički napao niti udario. Ja sam se samo branio od nje u smislu da kada bi ona krenula prema meni da bih, ili se uzmaknuo prema natrag, ili kad bi ona rukom ili nogom zamahnula prema meni, da bih ispružio ruku prema njoj da ju odmaknem od sebe. To je sve vrlo jasno vidljivo na snimci.

Moje pitanje je što mogu napraviti, tj kakav bi bio postupak kada bih otišao ju na policiju prijaviti?

hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa eto tako sve to odnesi na policiju sto imas, navedi tu prijateljicu za svjedoka, sve ispricaj kao i tu. Snimka je vani na ulici, pa ne bi trebalo biti problema s njom.

U razloge zasto te napadala ne moras ulaziti - to bi zapravo mogla biti njena olakotna okolnost jer se zbog ekonomske nesigurnosti osjecala anksiozno.

Trazi zabranu pristupa i kontakta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, znači odem na policiju i prijavim što se dogodilo

oni vjerojatno nakon toga zovu i nju i prijateljice na razgovor, utvrde što se dogodilo i odrede(ili ne odrede) mjeru zabrane pristupa i kontakta

da li ja nakon toga moram nju tužiti ili nešto? jer iskreno ne bih. samo  želim da se od mene makne i ne želim joj raditi dodatne probleme

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A gle ima tu svega, ove povrede su vrlo vjerovatno lakse, pa ce to biti prekrsajna, to ce policija odraditi.

Prijetnje i nametljivo ponasanje (pozivi, sms) su vec ozbiljnija stvar, pa ako policija odluci, sama ce podnijeti prijavu DO.

Ti ne moras nista podnositi, samo prijaviti, dalje je na policiji da postupa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja s njom ne govorim niti reagiram, kompletan ignore, od tog napada a ona stalno šalje poruke i pokušava zvati + govori da će mi doći na posao

mislim da će prijava policiji biti idući korak

zapravo me najviše i zanimala ta snimka jer njezine prijateljice, da nema te snimke, sigurno ne bi svjedočile kako je bilo, nego u njezinu korist, a te ogrebotine što imam, ne vjerujem da mi je to neki dokaz (bez same snimke i poruka u kojima je jasno da je ona agresor)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija