Jump to content

Manipulacija djetetom


gesaugen

Preporučene objave

Trenutno smo supruga i ja u fazi pred zaključenjem neuspjepšne medijacije.

U prijašnjim mjesecima supruga si je dala za prvo uzimati stvari koje ona smatra njezinima iako za to nema nikakvu potvrdu. Počistila je veći dio stana od stvari. Jedna od stvari koja je ostala je stolić koji se nalazi u sobi koju zaključavam d ami ga ne ukrade dok sam na poslu.

Danas se desila situacija da smo se sreli u stanu prilikom primopredaje djeteta gdje je ona počela huškati dijete da mi kaže da joj vratim stolić (mala ima 8 god). Jadno dijete je nakon par njezinih inzistiranja promucalo "tata, vrati mami stolić" ali iz čistog straha od nje jer cijeli prbolem s razvodom i je pokrenut zato jer je ona zlostvljačica (psihička) svih pa tako i malene. Ja sma rekao maloj "ljubavi, ne slušaj mamu, zaboravi ovo, to nema veze s tobom"

 

Da li pstoji način da zaštitim malenu od maniuplacija koje izvodi bivša jer ako ovo radi predamnom, tko zna što sve radi kad me nema?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Manipulacija djetetom
, gesaugen je napisao:

Da li pstoji način da zaštitim malenu od maniuplacija koje izvodi bivša jer ako ovo radi predamnom, tko zna što sve radi kad me nema?

Poštovani, ako ste sigurni da postoji manipuliranje djetetom, protiv supruge možete pokrenuti postupak, za manipuliranje djetetom su zaprečene sankcija, a najveća je potpuno oduzimanje roditeljske skrbi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

100% sam siguran, navedeni slučaj nije jedini. Kasnije te večeri me je malena pitala da zašto sam stavio zabilježbu na stan. Inače sudimo se oko preraspodjele suvlasništva nad stanom jer je meni dio poklonjen a drugi dio smo kupili zajedničkim kreditom, no upisali smo se 50-50. Sad to želim poništiti, pogotovo jer ona nema problem stambenog zbrinjavanja (njezini imaju i stanova i para) a mene želi istjerati van na cestu čisto da mi napakosti i sad u to uključuje malu...

kako se pokreće postupak? Baš sam napisao dopis CZSS-u koji sam mislio poslati poštom u kojem opisujem na koji način manipulira djetetom te u kojem ih tražim intervenciju i zaštitu djeteta. Da li je to dovoljno?

uređeno: od gesaugen
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvjestite o tome djelatnike CZSS, kad ste u fazi medijacije, neka to oni konstatiraju i,naravno, sud prilikom ročišta za donošenja odluke o roditeljskoj skrbi kako već sada manipulirati djetetom, a kamo li neće ako joj, kojim slučajem, bude dodjeljena roditeljska skrb (postoji bojazan)....

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslao sam pismeno na CZSS zahtjev za intervencijom u kojem sam opisao što radi.

Što je najgore, šalje mi sad emailove da zato jer sam ju na medijaciji proglasio zlostavljačicom će u pon. ići s malom kod dr. opće prakse po uputnicu kako bi ju mogla voditi u Klaićevu po stručnu pomoć. Ja sam naprosto šokiran njenom logikom: sad će dijete navlačiti po bolnici kao da je problem s malom iako joj je i psihologic ana medijaciji rekla da je to što je napravila s govorenjem stvari maloj koje ju se ne tiču u stvari manipulacija i zlostavljanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija