Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

gesaugen

Manipulacija djetetom

Preporučene objave

Trenutno smo supruga i ja u fazi pred zaključenjem neuspjepšne medijacije.

U prijašnjim mjesecima supruga si je dala za prvo uzimati stvari koje ona smatra njezinima iako za to nema nikakvu potvrdu. Počistila je veći dio stana od stvari. Jedna od stvari koja je ostala je stolić koji se nalazi u sobi koju zaključavam d ami ga ne ukrade dok sam na poslu.

Danas se desila situacija da smo se sreli u stanu prilikom primopredaje djeteta gdje je ona počela huškati dijete da mi kaže da joj vratim stolić (mala ima 8 god). Jadno dijete je nakon par njezinih inzistiranja promucalo "tata, vrati mami stolić" ali iz čistog straha od nje jer cijeli prbolem s razvodom i je pokrenut zato jer je ona zlostvljačica (psihička) svih pa tako i malene. Ja sma rekao maloj "ljubavi, ne slušaj mamu, zaboravi ovo, to nema veze s tobom"

 

Da li pstoji način da zaštitim malenu od maniuplacija koje izvodi bivša jer ako ovo radi predamnom, tko zna što sve radi kad me nema?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, gesaugen je napisao:

Da li pstoji način da zaštitim malenu od maniuplacija koje izvodi bivša jer ako ovo radi predamnom, tko zna što sve radi kad me nema?

Poštovani, ako ste sigurni da postoji manipuliranje djetetom, protiv supruge možete pokrenuti postupak, za manipuliranje djetetom su zaprečene sankcija, a najveća je potpuno oduzimanje roditeljske skrbi...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

100% sam siguran, navedeni slučaj nije jedini. Kasnije te večeri me je malena pitala da zašto sam stavio zabilježbu na stan. Inače sudimo se oko preraspodjele suvlasništva nad stanom jer je meni dio poklonjen a drugi dio smo kupili zajedničkim kreditom, no upisali smo se 50-50. Sad to želim poništiti, pogotovo jer ona nema problem stambenog zbrinjavanja (njezini imaju i stanova i para) a mene želi istjerati van na cestu čisto da mi napakosti i sad u to uključuje malu...

kako se pokreće postupak? Baš sam napisao dopis CZSS-u koji sam mislio poslati poštom u kojem opisujem na koji način manipulira djetetom te u kojem ih tražim intervenciju i zaštitu djeteta. Da li je to dovoljno?

Uređeno od gesaugen

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Izvjestite o tome djelatnike CZSS, kad ste u fazi medijacije, neka to oni konstatiraju i,naravno, sud prilikom ročišta za donošenja odluke o roditeljskoj skrbi kako već sada manipulirati djetetom, a kamo li neće ako joj, kojim slučajem, bude dodjeljena roditeljska skrb (postoji bojazan)....

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

poslao sam pismeno na CZSS zahtjev za intervencijom u kojem sam opisao što radi.

Što je najgore, šalje mi sad emailove da zato jer sam ju na medijaciji proglasio zlostavljačicom će u pon. ići s malom kod dr. opće prakse po uputnicu kako bi ju mogla voditi u Klaićevu po stručnu pomoć. Ja sam naprosto šokiran njenom logikom: sad će dijete navlačiti po bolnici kao da je problem s malom iako joj je i psihologic ana medijaciji rekla da je to što je napravila s govorenjem stvari maloj koje ju se ne tiču u stvari manipulacija i zlostavljanje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sve to lijepo stavite na papir, opetovano o tome izvjestite djelatnike CZSS, a što ona priča da će sa malenom ići neznam kamo, to su isprazne riječi i plašenja, jer je, najvjerojatnije, i sama svjesna da radi ono što nikako nebi smjela raditi...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×