Jump to content

Odustajanje od prekršajnog progona


zabrinutiotac

Preporučene objave

Poštovani, mogu li ja kao oštećenik odustati od prekršajnog progona protiv bivšeg poslodavca koji mi je uskratio neka prava. Prekršajnu je podnio inspektor rada prije 3 godine, a od tada nemam mira. Jednostavno više ne mogu podnijeti izostanke s posla i stalne pozive na ročišta kao svjedok dok se predmet stalno ponavlja. Kako je s troškovima suđenja, bilo je stvarno mnogo ročišta i čak i neko vještačenje (ne znam točno). Hoće li to sve pasti na mene ako odustanem? Gledajte, meni je očito da će se on ionako izvući zbog zastare.

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, drot13 je napisao:

Troškove nećeš plaćati jer se radi o postupku po službenoj dužnosti, a iz istog razloga ne možeš niti odustati od prijave (tj. ne možeš ju povući).

Zašto te zovu više puta na sud?

Ne znam, prvi puta sam dao iskaz 2015., pa je odvjetnički tim (ne šalim se, cijeli ured na prekršajnom suđenju) zatražio vještačenje, pa su me zvali da me pitaju dodatna pitanja, prošle godine zvali su me na ročište da kopiraju moju osobnu kartu i nakon toga mi rekli doviđenja. Uglavnom, cijelo suđenje se vrti oko nepotpisanog ugovora o radu u kojem piše pogrešna adresa, spol, prezime, OIB i datum. To mi je preuzelo život. Svaki puta moram putovati i trošiti novce i vrijeme. Prošli tjedan su me zvali dan prije ročišta, a sada su mi zakazali za 15.5. Znači svakih 20 dana su sada ročišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija