Jump to content

Nepotpisani sporazumni raskid ugovora


dado1404

Preporučene objave

Poštovani

S danom 29.3 podnio sam zahtjev za raskidom ugovora o radu potkrepljen medicinskom dokumentacijom prema kojoj je navedeno da sam nesposoban za obavljanje daljnjeg radnog odnosa. Slijedom toga složili smo se da se radi o OSOBNO uvjetovan otkazu. Odradio sam otkazni rok i trebao dobiti slobodne papire s 27.4. Poslodavac me s 27.4 odjavio i sad mi 03.05 nudi na potpis sporazumni raskid kojeg naravno ne želim potpisati. Što da radim i koja su moja prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ti vise nisi u radnom odnosu kod tog poslodavca, jel imas svoj primjerak osobno uvjetovanog otkaza ugovora o radu. Imas pravo na otpremninu od tog poslodavca i imas sva prava na burzi, prijavi se na burzu i imas pravo na naknadu sa burze.

Koja mu je to fora, vise dalje nista mu ne potpisuj.

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E pa o tome pricam...pardon...zaboravio sam napomenut da je prije mjesec dana naravno sve ostalo na "usmenom dogovoru"...jer naravno nismo nista potpisivali prije isteka otkaznog roka...kao ova dokumentacija je ok...ti imas mjesec dana otkazni rok...odradi jos dva tjedna i slobodan si...ostalih dva cemo ti uzeti neiskoristeni G.O. sve prošlo...ja došao po papire kad ono..šok...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nema nista na lijepe oci, samo papir braco, prvo si sve trebo imati na papiru potpisano od poslodavca pa onda ici odradjivati otkazni rok, pa na temelju cega te je odjavio ako nema svoju pismenu odluku.

Nemaj ni slucajno potpisivati sporazumni otkaz, jel jos neko bio prisutan kad ste razgovarali o osobno uvjetovanom otkazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ideš na najnormalnije povjerenje. Direktorica ljudskih resursa bila. Njoj sam dao otkaz i s njom dogovorio sve modalitete i kao sve dogovoreno...Igrom slučaja ona dobila otkaz 26.4 i sad su stopirane sve njene odluke. Odnosno poslodavac se preko mojih ledja njoj inati. Neznam koja su mi sad prava i što dobivam s tim ako ne potpišem taj sporazumni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci da je lagao za razlog otkaza, prvo ti je dao otkaz a zatim te trazi da potpises takav sporazumni otkaz, usprkos usmenom dogovoru sa voditeljicom kadrovske za osobno uvjetovani otkaz  sad ti njemu lijepo reci ako mi ne napravis "osobno uvjetovani otkaz" prijavit cu te "inspektoratu rada".

http://prijave.mrms.hr/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija