Jump to content

Prava nakon smrti majke


Sanja 48

Preporučene objave

Dijete sam iz prvog braka,sa ocuhom i bratom imam dobar odnos.Nakon smrti majke me interesuju moja prava.Stan je majka dobila prije udaje za mog ocuha a naknadno nakon vise godina ga uknjizila 1/2.Ocuh je nasljedio komad zemlje na kojoj su napravili neku manju kucicu.Sta ja imam zakonsko pravo nasljediti,nemam se namjeru sa njima svađati samo ne zelim da ja koja sam bila zakinuta citav zivot u odnosu na brata nista iza majke ne dobijem.Napominjem da sam s njima zivjela do udaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Sanja 48 je napisao:

Stan je majka dobila prije udaje za mog ocuha a naknadno nakon vise godina ga uknjizila 1/2.Ocuh je nasljedio komad zemlje na kojoj su napravili neku manju kucicu.Sta ja imam zakonsko pravo nasljediti,

Stan je bio majčin, ali je pola stana darovala svom suprugu, tvom očuhu?

U tom slučaju, ti naslijeđuješ samo 1/6 stana, jer je time namiren i eventualan nužni dio. Za tu kućicu treba vidjeti iz kojih je sredstava sagrađena, i eventualno tražiti da se utvrdi da je dio vrijednosti bračna stečevina majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija