Jump to content

Golotinja na str. Skole


Nida

Preporučene objave

Postovani,

Moja ravnateljica je zabunom objavila na stranicama skole golu straznjicu jedne maloljetnice.

Djevojcica se sagnula i ispala joj je straznjica, a ona je to objavila na stranicama skole, na slici je to u prvom planu i ne znam kako se dogodio taj propust.

 

Ugly. Djeca su to primjetila i pocela su se jako rugati djevojcici, a pritom su djelili tu sliku.

 

Net ko od roditelja je to prijavio pravobraniteljici za djecu i ona je nazvala ravnateljicu i jako se derala na nju i prijetila policijom i vijecem za elektronske medije i raznim kaznenim prijavima zbog obnazivanja maloljetnika.

Nedugo nakon kontaktirala nas je i policija.

Sto nam se sada moze dogoditi.

 

Inace radi se o starijoj maloljetnici ima 13g, a njoj to me smeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako govorimo o kazneno-pravnoj sferi, ovdje vidim moguće kazneno djelo povrede privatnosti djeteta iz čl. 178. KZ-a (moguće i povrede djetetovih prava iz čl. 177., no prije ovo prvo). Također treba uzeti u obzir i čl. 16. Zakona o medijima, koji zabranjuje objavljivanje informacija kojima se otkriva identitet djeteta, ukoliko se time ugrožava dobrobit djeteta, pri čemu se to percipira objektivno, ne subjektivno, pa je doživljaj maloljetnice u pitanju irelevantan.

Ovo je gadan propust i realno, ne bi se smio dešavati, pogotovo u današnje vrijeme i moderne tehnologije. Jasno je da se sporan sadržaj ima maknuti (vjerujem da već i je), i ne bi bilo loše i da se ravnateljica ispriča zbog propusta. Deranje pravobraniteljice nije primjeren način komunikacije, posebice ne kada se uzme u obzir status državnog tijela, no ljudski je razumljivo, posebice ukoliko je ravnateljica pokušala "minimalizirati" svoj propust.

Što će se dalje dešavati - ne znam, međutim ukoliko je i policija uključena u slučaj, moguće je podnesena prijava DORH-u, pa će je oni provjeriti i donijeti svoju odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija