Jump to content
FerdoBoffin

Tajno društvo - unos nekretnine

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Molio bih odgovore/mišljenja na dva pitanja vezana uz tajno društvo:

1. Može li tajni član (fizička osoba) u društvo (pravna osoba) unijeti nekretninu (zemljište)?

2. Prelazi li u tom slučaju u z.k. vlasništvo nad nekretninom s tajnog člana na društvo?

Hvala unaprijed!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Predhodni Odgovor , je točan...

samo ,nadopuna. - Unosom Svoje Nekretnine u Tajno Društvo - TAJNI ČLAN DRUŠTVA

POSTAJE - JAVAN.

Jer se unosom Nekredtnine vidi, - sa koga je Nekretnina Prenesena na Društvo.

Ako želi i dalje da ostane TAJNI ČLAN DRUŠTVA..Neka prvo Nekretninu >zavrti <,pa ju tek 

tad >druga< osoba unosi u Društvo.

poz.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio cmooka..!!
   Poštovani,
   Molila bih Vas ako može par savjeta. Naime, moja sestra bi mojoj majci darovnim ugovorom darovala/prenjela stan koji je u njezinom vlasništvu. Koja je točno procedura, što je sve od dokumenata potrebno, kamo je potrebno ići,...? Da li se plaća porez na tu nekretninu, tj. da li majka plaća porez za to?
  • objavio Diana1966
   Zanima me kako ide postupak ovrhe nad nekretninom, kada banka otkaze ugovor. Ide li odmah ovrha ili postoje još kakve mogućnosti. 
  • objavio Latzara
   Pozdrav,

   trebao bi mi savjet za sljedeće stanje -- želio bih zatvoriti i izolirati balkon, ali ga ostaviti balkonom -- trenutno stanje je ovakvo - ograda balkona sastoji se od zidića do cca 40-45 cm visine, na kojem je čelična ograda s ugrađenim armiranim staklima, na drveni rukohvat koji ju završava ugrađeni su čelični prozori. Želio bih produžiti zidić do visine ograde umjesto ovog čelika sa armiranim staklom i zamijeniti prozore PVC stolarijom, unutarnji zid koji dijeli balkon od prostorija ne bi se dirao - ostao bi kakav jest zajedno s prozorima i balkonskim vratima.

   Je li za ovakav zahvat potrebna posebna dozvola, i ako jest, što?
    
   Hvala


    
  • objavio Marko3003
   Poštovani,
   nisam pravnik, niti ga toliko razumijem, pa cu pokusati opisati situaciju brzo i jednostavno.
   1. Vlasnik/ci nekretnine (susjed), kod kojeg vec generacijama održavamo parcelu (pukao film), je/su upisani, te je njihovo prebivalište navedeno kao Austrlija (njih dvoje), te dvoje u SAD-u.
   2. Vlasnici su tamo otišli nakon drugog svjetskog rata (sjećanje djeda), te se nikada nitko nije vratio.
   3. Upisani vlasnici su osobe koje su 99 % umrle, jer su svi ajmo reći preko 100 godina starosti. Novi vlasnici (djeca, nisu upisana, ukoliko ih je uopće bilo).
   4. Kako kontaktirati pravog vlasnika? Pokusao sam pomocu interneta doci do pravih vlasnika, ali ništa nisam uspio pronaci.
   5. Kako kupiti tu nekretninu?
   6. Čitao sam negdje da ukoliko se nekretnina uz napismeni dokument (ili nešto slično) sa vlasnikom, te održavanje te nekretnine od preko 20-25 godina, automatski postajem vlasnik. Ukoliko sada (uz vašu pomoc), dodem do vlasnika da li postoji mogucnost kupnje ili prijenosa?
   7. Može li se izbjeći dugačak proces i potencijalni pravni troškovi i koji je najbolji slučaj? Naravno ti vlasnici se nikada nece vratiti. Djeca, ukoliko ih ima niti vjerojatno ne znaju da postoji nekretnina, etc. 
    
   Hvala!
  • objavio esporter
   Pozdrav ekipa,
   Esports, iliti Electronic Sports je kompetitivno igranje video igara, novi trend među IT tvrtkama radi dobrog marketinga, kompetitivnosti, itd. Taj trend polako dolazi i kod nas hrvata, pa su neke tvrtke i sportski timovi već polako počeli uzimati ekipe i na njima graditi brending i marketinške kampanje. Ja ću ispod raspisati scenarij, s obzirom da ne shvaćam legislaturu oko potpisivanja takve ekipe i što je sve za to potrebno. Ukoliko smatrate da je za to potrebno direktno konzultiranje s odvjetnikom i neki fee, bilo bi super da se javite u PM i referencirate nekog, rado ću se odlučiti i za taj korak, samo da to dovedem(o) na pristojan nivo i da se ne moram(o) bojati porezne za par mjeseci. Dakle, scenarij je sljedeći:
   Tvrtka XY je društvo s ograničenom odgovornošću iz Zadra, primarna djelatnost je računalno programiranje i razvijaju webove i aplikacije za strane klijente, imaju solidne satnice i određeni budžet na raspolaganju za Esports. Ta XY tvrtka dosta ulaže i u lokalni marketing (sponzorira konferencije, organizira predavanja i workshope), a u posljednje vrijeme im je zanimljiv i taj Esports i žele potpisati pet najboljih hrvatskih igrača u igri League of Legends. Četiri igrača su nezaposlena, momci od 18 - 22 godine, peti igrač radi kao programer u IT tvrtki iz Šibenika (ugovor na neodređeno).
   Tvrtka XY želi u te igrače uložiti mjesečnu plaću od tisuću kuna NETO, dati im budžet za putovanje na eventove po regiji (HR, SRB, SLO), ali isto tako se želi zaštitu putem ugovora da će igrači promovirati tvrtku putem streama, medija, te dodati klauzule za otkup ako nekim čudom netko želi imati novu ekipu i zanima ih samo najbolje u Hrvatskoj.
   Kako to legalno napraviti? Vjerujte mi da sam pokušao kontaktirati i naše računovodstvo i lokalne odvjetničke urede i nisam baš dobio neki konkretan odgovor. Ako imate bilo kakav savjet, preporuku, referencu ili znate nekog tko je sposoban kreirati i prilagoditi takav ugovor, ostavite u PM ili komentarima.
   Hvala puno!
    
    
 • Online korisnici×