Jump to content

sporost radnog spora i pravo na žalbu


solin

Preporučene objave

Molim pomoć!

Naime, vodim radni spor od 4mj 2011g zbog neisplate plaća,prekovremenih sati, neiskorištenog god.odmora i naknade štete.

Nakon 12g neprekidnog rada u firmi i nakon 6 neisplaćenih sati, morala sam uručiti izvanredni otkaz ugovora o radu. 

Spor se vodi već 7 godina, sad je firma u stečaju. Moj predmet promjenio je 3 sutkinje i  nije se značajno pomakao s prvotne točke.

Odvjetnik kojeg sam angažirala u sporu po meni se nije baš pretjerano potrudio.

Pošto se predmet još uvijek nalazi na općinskom sudu, molim Vas kome da uputim žalbu ili molbu zbog sporosti rješavanja predmeta i neunčikovitost suda i da li postoji neka špranca po kojoj mogu vidit na koji način da to napišem.

Zahvaljujem na pomoći! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog stečaja se postupak pred općinskim sudom prekinuo, jeste li podnijeli prijavu tražbine u stečajni postupak? Ako je stečajni upravitelj osporio tražbinu, on mora preuzeti i nastaviti Vašu parnicu. Ako ju je priznao, možete se namirivati samo u stečajnom postupku, i to samo ako ima imovine koja se može unovčiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prvoj predstecajnoj nagodbi bili smo na listi dugovanja. U medjuvremenu smo "nestali".  Kolega koji je u isto vrime predao tuzbu kao i ja, dobio je pravomocnu presudu,ali firma nema novaca na racunu. Bivsi direktor otvorio je novu firmu. 

Obzirom da sumljam da cu se ikad naplatit, jedino sto mi je palo na pamet je da pokrenem tuzbu ili kako se to vec zove, da se naplatim od drzave zbog sporosti i ne uncikovitosti suda. Citala sam da se u velikoj vecini slucajeva ljudi naplate barem s te strane,iznos nije veci od 35000 kn. 

Odvjetnik je kolegi rekao da nije bitno sto nismo u stecajnoj masi,obzirom da se mi mozemo nakon presude ovrhom naplatit. Samo sta  imamo od ovrhe,kad na racunu firme nema novaca. Firma nema nekretnina, on je i ono sta je ima na sebi pribacija na suprugu i dicu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija