Jump to content

Neuplacivani doprinosi.. dali vrijedi dizati privatnu tuzbu?


Mare28

Preporučene objave

Poštovani,

 

Kolegica i ja smo radile više od 2 i pol g i saznali smo da nam nisu uplacivani doprinosi. Nismo dobijali platne liste,ugovore (samo prvi-iako je mjenjao firmu..) 

Prvo nam je obecao to rijesiti i naravno prestao se javljati. Prijavile smo ga u 10mj poreznoj i inspekciji,te smo bile  nedavno u PP na razgovor u vezi istog.   (zena mu radi u poreznoj a i uvijek zna kad mu dođe inspekcija ) 

Dokaze da smo radile imamo..  On nista nema na sebi,svako malo otvara-zatvara firme,ocito je da ima veza a i ne prijavljuje sve prihode (nije u sustavu PDV- a a  za par mj ima i po 400 000 prometa)

 

Dali ima smisla dizati privatnu tuzbu da bih nam uplatio sto je duzan? Dali moramo uloziti puno novaca u cijeli taj proces? Kako se naplatiti ako nista nije na njemu?

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat ćete biti vrlo uporne ako se želite upustiti u to jer firma koja je bila Vama poslodavac (a ne odgovorna osoba) je vjerojatno bez imovine i više ne posluje, pa nema odakle isplatiti doprinose. No dobro plasirano upozorenje o mogućnosti podnošenja kaznene prijave protiv njega i supruge bi možda upalilo, ovisno o tome koliko trza. Podnošenje kaznene prijave Vas ne košta ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija