Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

anton887

nadzorni odbor

Preporučene objave

postovani, da li pri  odluci o darovanju ili prodaji  rasodovane imovine tvrtke o istom treba sazvati nadzorni odbor, iako je rashodovanjem imovina izknjižena iz imovine tvrtke?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što kaže društveni ugovor o nadležnostima nadzornog odbora? Po ZTD-u, uprava vodi poslove društva samostalno i neograničeno, što se odnosi i na otuđenje imovine, jedino o tome mora izvijestiti NO na zahtjev ili u redovitom godišnjem izvješću. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

hvala Ruby..Društveni ugovor je u pravilu prepiska ovlasti i nadležnosti ZTD-a. Tvrtka sad npr. daruje osobni automobil koji nije rashodovan pa je li potrebno samo zbog toga sazvati nadzorni ili pričekati kad se već općenito saziva i o tome ih obavijestiti s obzirom da je to imovina tvrtke koja čini nekoliko suvlasnika?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da se obavijesti NO (čak i bez sazivanja sjednice), čak i ako to nije propisano društvenim ugovorom, da poslije ne bi bilo odgovornosti uprave za vođenje poslova društva iz čl. 252. ZTD-a, jer se kod darovanja ipak radi o umanjenju imovine društva. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×