Jump to content

milja52

Preporučene objave

Poštovani,

 

U listopadu 2016 godine umire mi otac (koji nikad nije vodio brigu o meni, nit živio sa mnom, stanovao je u jednoj prostoriji kod svog brata).

Dobijem poziv za ostavinsku raspravu i kod javnog bilježnika nemam pojma ima li on uopće ikakve imovine ili dugova pa sam zamolila javnog bilježnika da mi to provjeri. Nakon dva tjedna ponovno dobijem poziv i saznajem da dugova nema, da imam pravo na jednu zaostalu mirovinu i na 1/3 šume u blizini Sesveta. Prihvaćam se nasljedstva i mj dana kasnije dobijem izvod iz gruntovnice na kojima se vidi da sam upisana kao vlasnica (ja dan danas ne znam gdje je ta šuma jer moram izvoditi geodeta,a nije baš da je jeftino i blizu). Danas ujutro dobijem preporučeno pismo od svog strica tj očevog brata i u njemu darovni ugovor iz 1986 god kojim moj otac tu istu šumu daruje njemu, uz poruku da im u roku 10 dana dostavim izjavu da se nekretnina prenese na njega ili će me tužiti. Iskreno ostala sam zabezeknuta jer nit sam imala pojma o darovnom ugovor, nit su oni došli na ostavinsku, nit je javni bilježnik to saznao. Što ja sad da radim??? Osim što me se nitko  nije sjetio cijeli život sad me još žele i tužiti, a ja pojma nemam ni o čemu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je stric sa vašim prednikom sklopio valjan ugovor i pri tome posjeduje konkretnu nekretninu,Vi i nemate nekog izbora.

Naime,ako je stric zaključenjem ugovora stekao valjan pravni osnov  za zemljišno-knjižni prenos  može taj zahtjev postaviti samo protiv one osobe  koja je u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik te nekretnine  pa i za slučaj da s tom osobom nije zaključio ugovor, odnosno da je  u toj ulozi  nastupio raniji vlasnik nekretnine tj.vaš prednik,u kojem slučaju zahtjev za tabularnu ispravu može biti uperen samo protiv njegovih sveopćih pravnik sljednika kao upisanih vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, milja52 je napisao:

 Danas ujutro dobijem preporučeno pismo od svog strica tj očevog brata i u njemu darovni ugovor iz 1986 god kojim moj otac tu istu šumu daruje njemu, uz poruku da im u roku 10 dana dostavim izjavu da se nekretnina prenese na njega ili će me tužiti. Iskreno ostala sam zabezeknuta jer nit sam imala pojma o darovnom ugovor, nit su oni došli na ostavinsku, nit je javni bilježnik to saznao. Što ja sad da radim??? Osim što me se nitko  nije sjetio cijeli život sad me još žele i tužiti, a ja pojma nemam ni o čemu

traži darovni ugovor  na uvid. možda je krivitvoren. ako te tuži možeš podnijeti kaznenu prijavu za krivotvorenje. ako se utvrdi da ugovor nije krivotvoren možeš imati problema zbog lažnog prijavljivanja.

ako posjeduje darovni ugovor od 1986. zašto se do sada nije upisao kao vlasnik? možda je to samo pokušaj da bi mu prepisala šumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , bovu je napisao:

traži darovni ugovor  na uvid.

 

, milja52 je napisao:

Danas ujutro dobijem preporučeno pismo od svog strica tj očevog brata i u njemu darovni ugovor iz 1986 god

Koliko se može uočiti da je korisnica milja52 več dobila konkretni ugovor.

 

prije 17 sati , bovu je napisao:

ako posjeduje darovni ugovor od 1986. zašto se do sada nije upisao kao vlasnik?

Pošast  bivših republika ex-yu,kad se u večini slučajeva oranice,ledine i šume kupovale bez provođenja ugovora kroz zemljišne knjige,a što je naknadno za posljedicu proizvelo ogroman broj sudskih postupaka u svrhu sređivanja stanja u katastru i zemljišnim knjigama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija