Jump to content

Ugovor o radu izmedu dvije fizicke osobe


Micika2

Preporučene objave

Poštovani,

Mislio sam da cu uspijeti rijesiti svoj problem tako da me netko zaposli na dan-dva pa da mi da otkaz radi dobivanja obaveznog zdravstvenog osiguranja ali nazalost mi to nije uspjelo, te me zanima sada jel moguce sklopiti ugovor izmedu dvije fizicke osobe u smislu nekakve ispomoci u kucanstvu kod prijatelja na tjedan dana(moze i manje) da mogu preko toga dobiti zdravstveno. Hvala na citanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li ovo pomoći;

1.2. Protekao mi je rok od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa.

Ako je navedeni rok od 30 dana od prestanka radnog odnosa istekao, a osoba status ne može steći kao npr. član obitelji po bračnom drugu ili po nekoj drugoj osnovi osiguranja utvrđenom Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju, onda se obvezna osigurati na obvezno zdravstveno osiguranje na način da prava i obveze iz obveznog zdravstvenog osiguranja stječe pod uvjetom da je prethodno jednokratno uplaćen doprinos za obvezno zdravstveno osiguranje na najnižu osnovicu za obračun doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje (416,90 kuna), od dana prestanka ranijeg statusa osigurane osobe, a najdulje za razdoblje od 12 mjeseci.

http://e-usluge.hzzo.hr/pitanjaodgovori/

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija