Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Zit@

Samovolja jednog od 20 suvlasnika u zgradi

Preporučene objave

Lijepi pozdrav i unaprijed se ispričavam ako objavljujem na pogrešnom mjestu. 

Molim za pomoć , savjet , sto učiniti u ovom slučaju. Živim u gradu u prizemlju zgrade koja ima 20 stanova, ali samo 12 stalnih stanara. Nedavno se doselila susjeda koja živi na zadnjem katu zgrade i samovoljno, bez pitanja počela obrađivati jedan dio oko zgrade koji smo mi stanari dogovorno ogradili. To je zapravo krov od garaže na kojem je tanak sloj zemlje i nismo ništa sadili da ne bi smo oštetili izolaciju i ploču. E sad ta gospođa je tu donijela kante od jupola (10 komada), traktorske gume, cigle i blokete i unutra sadi paradajz, paprike i svakojako povrće. Budući je meni to tik ispred prozora smeta me jer kopa, lupa, a sad je i poduka gnojivo koje smrdi. Uz to i jako ružno izgleda. Zalila sam se upravitelju i on je rekao da će ju upozoriti, ali da misli sa ništa neće postići. Zvala sam komunalne redare koji su mi rekli da tu nemaju ovlasti i da to moramo mi stanari između sebe riješiti. Ne znam sto konkretno mogu poduzeti. Navodno je suprug te gospođe odvjetnik pa se ostali stanari boje nešto poduzeti. Molim vas ako netko ima neki savjet, biti ću vise nego zahvalna.

lp

Uređeno od Zit@

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 22 sati , Zit@ je napisao:

Živim u gradu u prizemlju zgrade koja ima 20 stanova, ali samo 12 stalnih stanara. Nedavno se doselila susjeda koja živi na zadnjem katu zgrade i samovoljno, bez pitanja počela obrađivati jedan dio oko zgrade koji smo mi stanari dogovorno ogradili. 

To je na krovu garaže? Čija je garaža?

U takvim konfliktnim situacijama najbolje je odmah se odlučno postaviti, Da ste joj prigovorili čim je počela to raditi, mnogo lakše biste to prekinuli.

 

Uređeno od felixx

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, na krovu podzemne garaže u kojoj su parkirna mjesta stanara. na nesreću i ona ima mjesto u garaži koje je ogradila i drzi stvari unutra,  a dva auta parkira na tri prazna parkirna mjesta ( kao ona to moze jer nitko još nije kupio ta parkirna mjesta). Prilično bahata i arogantna osoba. Nisam bila prisutna kada je počela uređivati, a kad sam se vratila s puta imala sam što vidjeti. Rekla sam joj da će morati to maknuti, ali me je  samo odignorirala. Od trenutka kada sam objavila prvi post u tom kvazi vrtu osvanula je još jedna drvena paleta sa velikom traktorskom gumom u koju je posadila cvijeće. Da malo uljepša povrtnjak valjda....
Najlakše bi bilo zaliti to sve skupa s nekom tekućinom i tu neće ništa rasti sljedećih 20 godina, ali glupo mi se spuštati na taj nivo. Razgovarala sam sa ostalim suvlasnicima i njima se to ne sviđa i smeta im, ali nitko se ne želi zamjeriti supruzi odvjetnika...
Ispada da ja mogu sad napraviti ispred toga neku svoju instalaciju preko koje ona ne može proći i nitko mi ništa ne može...jedino što moj suprug nije odvjetnik...i opet kažem, nije to moja razina...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio nemo007
   Pozdrav svima, 
   u stanu (57 m2 u zgradi)  živimo supruga i ja koji ima još 30-ak vlasnika. Mi posjedujemo 1/80 stana te nam je jedina imovina. U stanu smo već 5 god. Kako sam doznao jedan od suvlasnika je pokrenuo postupak razvrgnuće suvlasništva (vjerojatno civilnom diobom jer drugačije nije moguće). Pitanje glasi, u koliko netko od suvlasnika kupi taj stan dali nas imaju pravo izbaciti jer nam je jedina nekretnina? Šta mi je činiti ako se tako nešto desi? Novca nemam u gotovini za otkup ali sam kreditno sposoban. Puno hvala na odgovoru. 
  • objavio Trazim savjet
   Postovani, 
   Nalazimo se u teskoj situaciji. Prije par godina moj poznanik digao je hipotekarni kredit za kupnju kuce zajedno sa bivsom djevojkom.
   Sada u kuci zivi njezina obitelj, koja odbija suradnju I ne zeli prodati kucu.
   Njemu redovito dolaze opomene, jer je suvlasnik kuce, a stanari ne placaju dugovanja.
   Oni su se dogovorili da ce placati njegovu ratu kredita, jer oni tamo zive. No situacija je takva da oni nista ne placaju a mome poznaniku dug iznosi oko 8000kn. 
   Sada ta obitelj koja zivi u toj kuci, tvrdi da ce preuzeti kredit, te da su za to sposobni.
   U meduvremenu prijatelj je pronasao kupca za kucu. Dali prijatelj moze prodati kucu ako obitelj koja u njoj zivi to ne zeli. Prijatelj je vecinski vlasnik nekretnine I mnogo puta se zelio dogovoriti sa obitelji da kucu zajedno prodaju I namire dug banci, te su bili u agenciji za prodaju nekretnina, no kuca se nekim cudom nikako ne prodaje unatoc niskoj cijeni.
   Prijatelju se gomilaju dugovi, koje ne moze placati, za kucu u kojoj ne zivi, te mu jos pored toga dolaze opomene za neplacene racune I redovito dobiva pozive iz banke.
   A bilo kakav dogovor I razumno rjesavanje problema sa tom obitelji je ne moguc, prijatelj je predlozio da on preuzme njihov dio kredita, te da zatim proda kucu, no obitelj na to ne pristaje, jer im u ovakvom nacinu zivota gdje su svima duzni I gdje nista ne placaju apsolutno nista ne fali.
   Imate li kakav savjet za izaci iz ove situacije.
  • objavio Brokenwave
   Poštovani;
   ljubazno molim za pomoć i pravni savjet vezan za brakorazvodnu parnicu odnosno zaštitu prava punoljetnog djeteta.
   U postupku sam pokušaja ostvarivanja sporazumnog razvoda od supruge koja je neslužbeno iselila iz stana u kojem živimo a već je godinu dana u vezi sa drugim muškarcem.
   Stan u kojem živimo glasi na suprugino ime ali punoljetni sin izrazio je želju da nastavi živjeti u postojećem stanu sa mnom a ne sa majkom. Trenutno nas dvojica živimo u predmetnom stanu.
   Tijekom pregovora ja i supruga načelno smo usuglasili dogovor da ja iselim iz stana dok će supruga nastaviti živjeti sa sinom a oboje ravnopravno plaćati uzdržavanje i školovanje djeteta.
   No problem je nastao kada je supruga zajedno za pojedinim članovima bliske obitelji počela prijetiti sudskim razvodom tražeći moje što brže iseljenje iz stana a bez jasno i nedvosmisleno izražene volje da nastavi živjeti sa sinom i pristupa podjeli bračne stečevine. Supruga je također više puta izjavila da je stan njen i da će ona s njim raditi što joj je volja, uključujući i najam ili prodaju.
   Kada sam iz dva zasebna izvora saznao da postoji pretenzija suprugine sestre da sa svojom kćeri doseli uskoro u stan u kojem mi trenutno živimo a nakon upisa našeg sina na fakultet u inozemsvu, pojavila se zabrinutost mog sina a zatim i moja, da će njemu koji ima pravo živjeti u tom stanu biti nametnuti neki novi članovi zajedničkog kućanstva ili će biti doveden u situaciju prinude da živi na drugoj lokaciji sa jednim od roditelja, jer je mama oslučila prodati ili dati u najam stan u kojem sin trenutno živi.
   Ja sam nakon razgovora sa sinom predložio supruzi da ona kao jasan dokaz da taj stan neće prodati ilii dati u najam nakon mog iseljenja, sina upiše kao suvlasnika predmetnog stana u nekom omjeru (npr. 1/4, 1/3 ili 1/2) tako da i sin dobije pravo suodlučivanja o stvarima vezanim za stan no supruga kategorički to odbija i ne nudi nikakvo drugo rješenje tog problema odnosno naše zabrinutosti te nastavlja prijetiti tužbom za razvod a zatim deložaciju iz stana-nekretnine za koju smatra da je njeno vlasništvo. SIn i dalje insistira na upisu kao suvlasnika predmetnog stana.
   U prilogu dostavljam glavne podatke vezane za nastale probleme.
   Ljubazno molim pravni savjet kako postupiti u novonastaloj situaciji, jer punoljetni sin samovoljom majke uskoro može završiti na cesti.
   Što mogu poduzeti kako bih sačuvao pravo sina da živi u predmetnom stanu ne samo dok mu traje uzdržavanje već i nakon njega te kako mogu osigurati da mu se ne nameću rješenja koja bi ga deložirala iz predmetnog stana ili pak tjerala da živi sa očuhom u drugom stanu.
   Napominjem kako ja moram dići u banci stambeni kredit čime sama banka postaje vlasnikom stana te sin ne može računati na apsolutnu sigurnost doma živeći kod bene, obzirom na moguće komplikacije pri otplati kredita.
   Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pomoći.
   Pozdrav!
    
   Razvod - problemi i rješenja.pdf
 • Online korisnici×