Jump to content

Najam stana - najmoprimci


MaricaVZG

Preporučene objave

Postovani, molim vas pomoc. Zelimo iznajmiti stan firmi, međutim zelimo se dodatno osigurati te bi i direktor iste firme bio najmoprimac. Međutim, nismo sigurni kako sastaviti ugovor o najmu stana buduci da se u cl. 13. Zakon o najmu stanova, u cl. 4. navodi "Ugovor o najmu stana sklapa se s jednom osobom a iznimno s oba bračna druga."

Pravnik je ugovor slozio na nacin da je pod najmoprimce naveo i firmu i fizicku osobu. Koliko je to pravno ispravno i da li je takav ugovor valjan?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Premješteno u odgovarajući PF.

Logika nalaže da samo jedna osoba može koristiti stan za stanovanje, pa to naznačite u ugovoru: najmoprimac je firma, a stan će se koristiti za stanovanje toga i toga.

To nam je jasno. Stvar je u tome da cemo napraviti solemnizaciju ugovora te bi voljeli da se mozemo naplatiti od privatne osobe ( vlasnika firme) u slucaju da on iz nekog razloga zatvori firmu. Potencijalni najmoprimac je pristao na to. Međutim, nismo sigurni kako je najbolje napraviti ugovor a da bude valjan i da sve bude ok. Imate li prijedlog kako napraviti ugovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija