Jump to content
MaricaVZG

Najam stana - najmoprimci

Preporučene objave

Postovani, molim vas pomoc. Zelimo iznajmiti stan firmi, međutim zelimo se dodatno osigurati te bi i direktor iste firme bio najmoprimac. Međutim, nismo sigurni kako sastaviti ugovor o najmu stana buduci da se u cl. 13. Zakon o najmu stanova, u cl. 4. navodi "Ugovor o najmu stana sklapa se s jednom osobom a iznimno s oba bračna druga."

Pravnik je ugovor slozio na nacin da je pod najmoprimce naveo i firmu i fizicku osobu. Koliko je to pravno ispravno i da li je takav ugovor valjan?

 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 7 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Premješteno u odgovarajući PF.

Logika nalaže da samo jedna osoba može koristiti stan za stanovanje, pa to naznačite u ugovoru: najmoprimac je firma, a stan će se koristiti za stanovanje toga i toga.

To nam je jasno. Stvar je u tome da cemo napraviti solemnizaciju ugovora te bi voljeli da se mozemo naplatiti od privatne osobe ( vlasnika firme) u slucaju da on iz nekog razloga zatvori firmu. Potencijalni najmoprimac je pristao na to. Međutim, nismo sigurni kako je najbolje napraviti ugovor a da bude valjan i da sve bude ok. Imate li prijedlog kako napraviti ugovor?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×