Jump to content

premještaj u policiji


Justitiaest

Preporučene objave

Pozdrav,

odredbe čl. 76. Zakona o policiji: "Policijskog službenika ne može se premjestiti sukladno članku 72. ovoga Zakona, ako je na poslovima policijskog službenika proveo više od 20 godina, osim uz pisani pristanak.".

Dakle, može li se tek tako policajca sa više od 20 godina službe premjestiti u drugu policijsku postaju pod izlikom potrebe službe i  / ili smanjenja putnih troškova te da se radi samo o privremenom premještaju na 6 mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo se ne odnosi na te privremene premještaje, tako da pristanak nije uvjet (privremeno je po čl. 73., a pristanak (u drugom stavku čl. 76. koji citiraš) se odnosi na čl. 72.). Tu odredbu su slabo koristili, ali sad su počeli, kao potpuno legalno sredstvo pritiska...

Inače, i što se tiče tog pristanka, jednom kolegi je rečeno, ako ne pristane na premještaj koji mu uvjetno odgovara, da će ga premjestiti negdje gdje mu uopće ne odgovara, pa neka tuži, jer će do okončanja sudskog postupka već vjerojatno imati uvjete za mirovinu... Potpisao je pristanak na ovo mjesto koje mu uvjetno odgovara, naravno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 73.
Policijskog službenika može se po potrebi službe privremeno premjestiti najduže na 6 mjeseci, odnosno do povratka odsutnog policijskog službenika kojeg zamjenjuje.
 
Ovdje se samo određuje na koji rok se premješta, a temelj premještanja je čl.72. zakona.
Znači, po ovome premještaja sa više od 20 g. službe i bez pisanog pristanka nema. Zar ne?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija