Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Ina83

Prestanak radnog odnosa i odjava sa HZMO

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim dobre duše za pomoć.

Jednom djelatniku dat ćemo poslovno uvjetovan otkaz, isplatiti mu otkazni rok, godišnji, otpremninu, dakle sve što mu zakonski pripada.

Međutim direktor zahjeva da radnik prestane s radom isti dan tj. da mu s danom otkaza napravim i odjavu s HZMO.

Ja bih napisala odluku u skladu s čl. 122. st. 4 Zakona o radu, ali ne znam je li zakonski dopušteno napisati npr. Radniku na zahtjev poslodavca radni odnos prestaje s danom tim i tim te će mu se priznati sva prava kao da je radio do isteka otkaznog roka i napraviti mu odjavu s HZMO. Ili mora ostati prijavljen do isteka otkaznog roka pa ga tek tad odjaviti. Napominjem da se radnik ne želi odreći otkaznog roka uz isplatu pa ta opcija otpada.

 

Unaprijed hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imate opciju sporazumnog otkaza u kojem možete dogovoriti što god želite (i skojim danom odnos prestaje i otpremninu i...), ali ne vjerujem da bi radnik na to pristao (prijava i prava na burzi). Trećeg nema. Eventualno radnika osloboditi rada za vrijeme trajanja otkaznog roka, no za to vrijeme, naravno, ima pravo na plaću, plaćeno zdravsveno, mirovinsko, doprinose...,

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru.Toga sam svjesna i radniku će biti plaćeno sve koliko treba trajati otkazni rok (2 mj plaća+svi doprinosi,godišnji,otpremnina).Mene zanima smijem li mu u odluci odrediti da mu radni odnos prestaje s danom uručenja otkaza uz priznanje svih navedenih prava, znači da mu sve platim odmah i odjavim ga,a ne da čekam 2 mjeseca da protekne otkazni rok?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×