Jump to content

Cijena tužbe za razvod braka


gesaugen

Preporučene objave

Odradio sam sve pred CZSS i zatražio od odvjetnika da pokrene tužbu za razvod braka te zatraži privremenu mjeru

Odvjetnik je složio tužbu i uz nju privremenu mjeru te za uslugu traži 3000kn+PDV, dakle 3750kn. U računu je naveo da se radi o "odvjetnička nagrada za sastav tužbe radi razvoda braka i dr. te prijedlog za donošenjem privremene mjere". Ono što ne vidim je da li to uključuje i izlaske na sud ili ću to plaćati dodatno?

Prijatelj koji su rastao mi je rekao da pokretanje razvoda sa uključenim svim trškovima i bez dodatnog plaćanja broja izlazaka na sud košta fiksno 2.600kn (uključen PDV) te da se privremena mjera ne plaća dodatno ako je pokreće u sklopu tužbe te da je to sve prema odvjetničkoj tarifi. Gledao sam to bodovanje ali nisam uspio naći gdje postoji tako definirana jednokratna usluga o kojoj on priča

 

Molio bih za pomoć: da li me odvjetnik vara i da li prijatelj ima pravo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OT u Tbr. 7. toč. 2 kaže da se jednokratna nagrada od 200 bodova isplaćuje u sporovima radi razvoda ili poništaja braka (2.000,00 kn + PDV). Privremena mjera po Tbr. 8 toč. 2 je 1.000,00 kn. Po mom tumačenju, Tbr. 7. toč. 2 kaže "bez obzira koliko radnji poduzeo u postupku", a i sastav privremene mjere je radnja, pa bi privremena mjera trebala biti obuhvaćena jednokratnom nagradom, no znam da su tumačenja različita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija