Jump to content
gesaugen

Cijena tužbe za razvod braka

Preporučene objave

Odradio sam sve pred CZSS i zatražio od odvjetnika da pokrene tužbu za razvod braka te zatraži privremenu mjeru

Odvjetnik je složio tužbu i uz nju privremenu mjeru te za uslugu traži 3000kn+PDV, dakle 3750kn. U računu je naveo da se radi o "odvjetnička nagrada za sastav tužbe radi razvoda braka i dr. te prijedlog za donošenjem privremene mjere". Ono što ne vidim je da li to uključuje i izlaske na sud ili ću to plaćati dodatno?

Prijatelj koji su rastao mi je rekao da pokretanje razvoda sa uključenim svim trškovima i bez dodatnog plaćanja broja izlazaka na sud košta fiksno 2.600kn (uključen PDV) te da se privremena mjera ne plaća dodatno ako je pokreće u sklopu tužbe te da je to sve prema odvjetničkoj tarifi. Gledao sam to bodovanje ali nisam uspio naći gdje postoji tako definirana jednokratna usluga o kojoj on priča

 

Molio bih za pomoć: da li me odvjetnik vara i da li prijatelj ima pravo?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

OT u Tbr. 7. toč. 2 kaže da se jednokratna nagrada od 200 bodova isplaćuje u sporovima radi razvoda ili poništaja braka (2.000,00 kn + PDV). Privremena mjera po Tbr. 8 toč. 2 je 1.000,00 kn. Po mom tumačenju, Tbr. 7. toč. 2 kaže "bez obzira koliko radnji poduzeo u postupku", a i sastav privremene mjere je radnja, pa bi privremena mjera trebala biti obuhvaćena jednokratnom nagradom, no znam da su tumačenja različita.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×