Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

tl05

ovrha vip

Preporučene objave

Molim pomoc. VIP net mi je na adresu poslao poziv na placeanje po ovrsi koju nikada nisam primila.

Obzirom da sam prema vipu vec isplatila jednu ovrhu za jedan jedini ugovor koji sam ikada potpisala kod njih, pomislila sam da je doslo do nesporazuma te im proslijedila specifikaciju te uplate iz davne 2012. godine.

Nadalje, odvjetnicki ured mi odgovara kako to nije racun za tu ovrhu nego da sam potpisnik ugovora za odredjeni broj, a kao korisnika tog broja navode mog pokojnog oca. U sljedecem mailu navode da imam jos jednu istu takvu ovrhu- ja kao potpisnik ugovora, a korisnik broja je ovaj put moja majka. Naravno da nikada nista slicno nisam potpisala! Niti moji roditelji.

Trazila sam od odvjetnickog ureda da mi posalju kopiju ugovora koje spominju kako bih vidjela taj potpis, no naravno da nisu poslali. U iducem mailu sam ih opet zatrazila kopiju ugovora po kojima me terete, te navela kako nikada nisam na svoju adresu nisam primila nikakav racun za navedeno, kao ni prijedlog a ni rjesenje o ovrsi, cime mi je od strane njih onemoguceno moje zakonsko pravo zalbe. Na taj mail cekam odgovor.

Moze savjet sto dalje da radim? Doista nikada nisam za nikoga potpisala nikakav ugovor, niti su moji roditelji to ikada napravili u moje ime (sto bi u svakom slucaju bilo I nezakonito).

Uređeno od tl05

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

VIP meni nikada nije nista poslao vezano uz navedeno, jer navedeno niti ne postoji. Nikada nije potpisan ni slican ugovor, niti sam prethodno  primila ikakvo rjesenje o ovrsi.Ovo sto su mi sada poslali je, kako oni kazu, vec pravomocna ovrha poslana fini na naplatu 2012, kako je odvjetnicki ured rekao. To isto nema smisla, jer racun mi nije blokiralo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako su poslali javnom bilježniku, na tom papiru mora biti prijemni pečat.

Otići do njih i neka ti pokažu što imaju. Ako su pokrenuli ovrhu kod javnog bilježnika, otići i kod njega i vidjeti cijeli spis. Do tada izričito odbijati postojanje duga (ne priznavati dug).

Imaš primanja, tj. primaš plaću ili neki drugi dohodak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemam primanja. Vec sam ih u 2 maila zatrazila dokumentaciju po kojoj me terete, I to su oba puta ignorirali, pišući samo "vi ste potpisnik". Naglasila sam im isto tako vise puta kako su mi onemogucili zakonsko pravo zalbe jer nikada nisam primila nikakav dokument vezan za navedeno. Strah me samo da na kraju ne ispadne da ipak moram to platit (iako I dalje tvrdim da su ugovori nepostojeci!) pa da iznos zbog kamate bude jos i veci. Mislite li da je potrebno angazirati odvjetnika u ovoj situaciji ili ipak mogu sama istjerat pravdu? :)

 

Eh da, rekli su da su oba predmet vec pravomocna. Ali ako su pravomocna i poslana fini 2012, kako oni kazu, kako to da mi racun nikada Fina nije blokirala, a imala sam primanja do prije 2 mjeseca?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 10 sati , tl05 je napisao:

Eh da, rekli su da su oba predmet vec pravomocna. Ali ako su pravomocna i poslana fini 2012, kako oni kazu, kako to da mi racun nikada Fina nije blokirala, a imala sam primanja do prije 2 mjeseca?

APP. na dopis odvjetnika nisi obvezan reagirati.

traži da ti pošalju pravomoćnu odluku (pismeno sa povratnicom a ne e-mailom). zbog upita e-mailom nisu ti odgovorili.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, bovu je napisao:

APP. na dopis odvjetnika nisi obvezan reagirati.

traži da ti pošalju pravomoćnu odluku (pismeno sa povratnicom a ne e-mailom). zbog upita e-mailom nisu ti odgovorili.

Ono sto ja zelim je vidjeti te navodno potpisane ugovore. Taj dio ignoriraju jer ti ugovori s mojim potpisom ne postoje, to je sigurno 100%. Ali da, trazit cu I tu pravomocnu odluku koju do sada vidjela nisam. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sa Vipnetom imam iskustva ?☺. Oni odgovaraju samo na pismene potpisane prigovore poslane postom. Tada odgovore u 15 dana. Odvj.drustvo odgovoraju na mail-eve i telefon. Ali ta komunikacija je, blago receno, uzaludna.

Nedavno sam pri potpisivanju ugovora saznala da sam na njihovom popisu duznika. Jako losu evidenciju vode, imaju izmisljeni popis duznika... I dokazala sam da moraju vratiti pogresno oduzeta novcana sredstva od prije 10god. To su i oni pismeno potvrdili, ali evo nikako da vrate, pa ce im ic opomena pred tuzbu.

Ako tvrde da je pravomocno i poslano na FINA-u, treba otici na FINA-u i uzeti spis. Pretpostavljam da nije jer bi imali rjesenje o ovrsi. Ja sam bila na FINA-i, uzela spis, a zatim im po savjetu odvjetnika poslala koje ih sve tuzbe cekaju ako ne isprave gresku u roku koji sam im dala.

Natezanje sa njima mail-ovima nema smisla i ide u nedogled. Preporucujem prvo poslati sve sto trazite postom, te otici na FINA-u vidjeti postoji li uopce ovrha, te ako ne budete zadovoljni odgovorom sluzbe za korisnike, obratite se drugostupsnjskom tijelu-Povjerenstvu za zastitu potrosaca(adresa je ista, samo nasloviti na Povjerenstvo). Takav je postupak, prije slanja slucaja HAKOM-u.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne treba slati odvjetnickom uredu, treba poslati Sluzbi za korisnike, tj.VIPnet-u, jer VIPnet je ovrhovoditelj. Oni su na pismeni prigovor duzni odgovorit i odgovorit ce. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ne bi slali poziv na plaćanje po ovrsi ako drže ovršnu ispravu, tada bi ovršili.

Šalju unatoč tome što raspolažu ovršnom ispravom i to u slučaju kad su zavedeni u duži red čekanja ili kad nema drugih raspoloživih predmeta i sredstava za provedbu ovrhe.

 

, tl05 je napisao:

hvala svima na savjetima. Poslala sam pismeni prigovor, dostavljen je odvjetnickom uredu jucer :) 

Od dopisivanja sa odvjetničkim uredom nemate nikakve koristi. Pođite na Finu i vidite da li Vas netko tereti sa ovršnom ispravom. Ako uistinu postoji takvo rješenje, onda šaljite prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti na to rješenje, jer ga nikada niste zaprimili i uz to pošaljite i prijedlog za odgodu provedbe ovrhe na Fini, a sve to šaljete javnom bilježniku ili sudu koji su izdali rješenje po kojem Vas se tereti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Zaprimio sam prije par dana ovršni priledlog od Vipa, pa bih molio pomoć. 

Priča ide ovako - u ljeto 2015. potpisao sam dvogodišnji ugovor s Amisom na adresi A. U svibnju 2017. zovem službu za korisnike zbog preseljenja priključka na adresu B na koju će se preseliti krajem svibnja 2017.

U službi za korisnike mi kažu da je preseljenje priključka cca 400-500 kn, što mi je bilo neprihvatljivo te mi oni ponude sklapanje novog 2-godišnjeg ugovora s Bnetom i instalciju Bneta na novoj lokaciji, s obzirom da su oba operatera Bnet i Amis u vlasništvu Vipneta.

Također, naglašavaju da neće biti nikakvih penala bez obzira što ću prekinuti ugovor s Amisom iako nije prošlo 2 godine jer potpisujem s Bnetom. Također dogovoram da stari router od Amisa preuzmu na novoj adresi.

Usluga Bneta mi je instalirana cca 1.6.2017. na adresi B, a istovremeno je otkazan ugovor s Amisom.
Ne znam koliko je prošlo dana/tjedana/mjeseci, zove čovjek iz Amisa da upravo sad nije mogao preuzeti router na adresi A. Ja kažem naravno, kad sam dogovorio preuzimanje routera na adresi B i zamolim ga ako može doći preuzeti na adresu B s obzirom da je udaljenost od A do B cca 2 km što je nekih 6-7 min vožnje.

Gospodin je odgovorio da on ne može doći, ali će doći preuzeti netko drugi. Vrijeme je prolazilo, nitko nije dolazio, ali je došao račun na 450,00 kn za usluge u srpnju 2017 iako je ugovor s Amisom trajao do 1. lipnja.
S obzirom da sam sve račune uredno plaćao, pretpostavio sam da se radilo o dugu za router pa sam opet zvao službu za korisnike. Oni su potvrdili moje sumnje i objasnio sam da je čovjek došao na adresu koja nije dogovorena sa službom za korisnike, te tražim od njih info kako mogu vratiti router te ponudim da ga osobno donesem

(kako sam napravio kad sam odjavljivao Iskon prije nego sam prešao na Amis). Na to dobivam informaciju da ne mogu osobno donijeti već isključivo poštom na adresu MMM Agram servisa. To mi je bilo čudno, ali spakirao sam router i ostalo što je došlo uz njega i poslao s povratnicom na dobivenu adresu.

Povratnicu sam dobio u 10/2017 da je pošiljka preuzeta.
Prije 5 dana, poštar mi donese prijedlog za ovrhu na 450 kn + 337 kn od Vipa :(


Na dopisu javnog bilježnika koji je poslao ovrhu piše rok žalbe 8 dana. Naravno, planiram se žaliti, priložiti povratnicu i radni nalog od Bneta gdje se vidi da su mi na novoj lokaciji instalirali internet s 1.6. pa nema smisla njihovo skupljanje routera na staroj adresi.

Prepotstavljam da imaju snimke poziva prema službi za korisnike koje bi mogle potvrditi da sam dobio info od službe za korisnike kakav sam dobio? Ima li netko još kakav savjet na što se pozvati, kako postupiti?

Zahvaljujem!
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Niste dobili prijedlog za ovrhu već rješenje o ovrsi koje je izdao javni bilježnik, tako da svakako pazite na taj žalbeni rok od 8 dana računajući od dana njegovog zaprimanja. Svakako u prigovoru navedite sve što ste tu naveli. Svu svoju dokumentaciju koju prilažete uz prigovor dostavite im u kopiji, a originale čuvajte za sebe. Ovaj iznos od 450,00 kn po specifikaciji iz tog zaprimljenog rješenja o ovrsi se odnosi na router kojega po njima niste vratili? I iznos od 337.00 kn je za javnobilježničke troškove ili?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na ispravku - radi se o rješenju o ovrsi, gdje se i spominje rok od 8 dana za žalbu, ali uz njega je također bio priložen i prijedlog za ovrhu od odvjetnika pa sam pomiješao te dvije stvari :)

Tako je, radi se o računu od 450,00 kn za router i 337,50 kn troškova ovršnog postupka, što su sve taksativno nabrojani javnobilježnički troškovi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Često dužnici ne primjete otisnuto rješenje o ovrsi na poleđini i vjeruju da su dobili samo prijedlog za ovrhu pa im tako prođe žalbeni rok. Svakako uložite prigovor i dostavite dokaze, pa ćete dalje vidjeti njihovu reakciju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo mali update situacije:

Predao sam jučer žalbu s kopijama relevantne dokumentacije kod javnog bilježnika. U razgovoru s gospođom koja je zaprimila žalbu, saznao sam da se veliki broj ljudi žali na rješenja o ovrsi u situaciji koja se odnosi na prelazak s Amisa na Bnet.

Također, gđa mi je da savjetovala da kontaktiram odvjetnicu koja je izradila ovršni prijedlog te joj predočim potpisanu povratnicu jer postoji mogućnost da se ovršni prijedlog povuče, nakon čega bih ja mogao povući žalbu da se izbjegne da sve ide na sud.

U odvjetničkom uredu su kopirali povratnicu, a komentari su otprilike bili: još jedan koji ima problema s vraćenom/nevraćenom opremom. Rekli su da će me obavijestiti mailom nakon što kontaktiraju Vip i s njima provjere što je s pošiljkom koju sam poslao.

 

Uređeno od HolyOutlaw
lapsus calami

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , HolyOutlaw je napisao:

Također, gđa mi je da savjetovala da kontaktiram odvjetnicu koja je izradila ovršni prijedlog te joj predočim potpisanu povratnicu jer postoji mogućnost da se ovršni prijedlog povuče, nakon čega bih ja mogao povući žalbu da se izbjegne da sve ide na sud.

Ako ste pravovremeno uložili prigovor onda nema potrebe da tražite odvjetnicu ovrhovoditelja. Javni bilježnik po Vašem prigovoru spis mora poslati sudu. Sud prigovor dostavlja odvjetnici ovrhovoditelja na odgovor (rok joj je 8. dana) i u pravilu, ako je Vaš prigovor osnovan, tada se ovrhovoditelj odluči na povlačenje iz postupka. Potom Vas sud pita, da li povlačite svoj prigovor jer je ovrhovoditelj povukao ovrhu protiv Vas. I na kraju, kada pristanete na povlačenje, sud je taj koji donosi rješenje o obustavi postupka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znači da ste odreagirali u roku. Sada neka javni bilježnik odradi svoj posao, pa potom sud svoj... kad već ovrhovoditelj nije pazio ima li osnove, prije nego li se upustio u postupak protiv Vas.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Danas sam prmio mail iz ureda odvjetnika ovrhovoditelja da me obavještavaju je ovršni postupak obustavljen nakon što je evidentiran povrat terminalne opreme ;)

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
objavljeno (uređeno)
Prije 54 minuta, HolyOutlaw je napisao:

Samo da javim da sam u petak zaprimio od suda da je ovrhovoditelj povukao ovršni prijedlog pa imam rok od 8 dana za povlačenje prigovora.

Super. Sada da izbjegnete bilo kakve daljnje troškove, očitujte se sudu da s obzirom na postupanje ovrhovoditelja, povlačite svoj prigovor.

Uređeno od Borbena7

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio Ivandrago

   Postovani
     Od 2014 godine sam maltretiran od strane raznih utjerivaca dugova. Od 2012 zivim i radim u inozemstvu gdje sam otisao trbuhom za kruhom - nazalost raznim nedacama sam bio primoran napustiti domovinu i obitelj. Dug za koji sam proganjan je po nedozvoljenom minusu od jedne hrv banke. Nikad nisam trazio da mi odobre minus po racunima. A kad sam usao u tada dozvoljeni minus, vec nakon mjesec dana je postao “nedozvoljeni” tako da su odmah poceli naplacivati dodatne triskove, kamate... Dug se od 2012 povecavao i povecavao. Nisam ga placao jer nisam bio u mogucnosti i napustio sam hevatsku. Od 2012 niti jednom vise nisam pristupao bankovnim racunima u hrv tako da neznam tocan dan blokade rn. 2014 razni itkupljivaci su poceli slati pisma, uplatnice te zvati i maltretirati moju obitelj. Prijetiti se ovrhom... Posljednje pismo sam dobio 1.10.2018 gdje ponovno potrazuju “x” iznos uvecan za kamate i troskove te se prijete ovrhom. Sto ja mogu uciniti po tom pitanju i dali postoji kakva zastara po toj trazbini koja je po meni izlihvarena na neposten nacin. Do sad niti jednom nisam primio na adresu rijesenje o ovrsi.   S postovanjem Ivan    
  • objavio zbunjen22
   Poštovanje, 
   U sljedećoj sam situaciji:
   Imam nekretninu nad kojom postoji više ovrha.
   Mislio sam predmetnu prodati na način da uzmem nekakva pisma namjere ili izjave od svih ovrhovoditelja, i da će eventualni kupac prilikom kupnje predmetne nekretnine isplatiti svima moj dug u cijelosti, a meni ono što ostane (kao prilikom kupnje nekretnine s više vlasnika).
   Ovrhovoditelji ne žele takvu kombinaciju, nego zahtjevaju isplatu - što je s moje strane nemoguće prije prodaje (krediti, posudbe, ...).
   Postoji li nekakva kombinacija koja mi je promakla da se ovo riješi, osim da se ide na dražbu i onda predmetna nekretnina proda za pretpostavljam  dosta umanjenu cijenu od koje je pitanje da li će se sve riješiti, a gotovo sigurno da meni neće ništa ostati?
   Puno hvala unaprijed.
  • objavio adriatic
   Poštovanje
   dužnik sam osiguravajuće kuće kojoj uslijed gubitka posla nisam platio cijeli iznos. Iznos ne poričem no dobio sam poštom ovrhu sa izuzetno visokim troškovima ovrhe (većim nego iznos druge slične ovrhe koju imam). Na iznos duga 1600 Kn dobio sam za platiti troškove ovrhe 1100 Kn. Na drugom sličnom dugovanju dobio sam troškove ovrhe 280 Kn, skoro četiri puta manje.
   Specifikacija:
   Odvjetnički troškovi (sastavljanje prijedloga) - 312.00 Kn
   Javnobilj. troškovi (nagrada, dostava) - 156.00 Kn
   Predvidivi troškovi (pribava pravom. ovršnosti) - 469.00 Kn
   Javnobilj. troškovi - 95.00 Kn
   Dostava pravomoć. rješenja - 19.00
   Molim ljubazno za odgovor, da li je država dala pravnu mogućnost za toliku razliku u cijeni sličnih ovrha sličnog iznosa dugovanja. Da li sam obavezan platiti sve troškove navedene ovrhe koji iznose 70% dugovanja ili imam prave osnove osporiti iznos. Nisam u materijalnoj situaciji da mi ta razlika ne predstavlja problem.
   Zahvaljujem na odgovoru.
    
  • objavio mikica76
   Poštovani, molim pomoć.
   Sin uskoro navršava 18 godina, uzdržavanje mu je određeno sudskom odlukom prije 15 godina, a obzirom da otac od početka nije uredno plaćao određena mu je ovrha na primanja (ima trajna i stalna primanja, vojna mirovina).
   Obzirom da se sin još školuje (jesenas je upisao 4. razred srednje, a plan mu je i studirati), znam da ostvaruje pravo na nastavak uzdržavanja, međutim, ne znam kako to ide, jer me još nitko nije kontaktirao za dostavom potvrde o školovanju. Hoće li se sada ovrha prekidati obzirom na punoljetnost pri čemu bi trebali novi zahtjev/tužbu raditi ili se ona automatski nastavlja, i što ja trebam napraviti - odnosno, koga bih trebala kontaktirati? Stvarno mi se ne da ponovno na sudove, to mi je već dovoljno energije potrošilo, a teško da bih s ocem mogla dogovoriti nastavak plaćanja, makar i na djetetov račun... Ima li tko kakav savjet, iskustvo?
  • objavio random_user
   Kako su meni pomogla razna iskustva drugih, evo da i ja vratim dio. Pokušat ću biti koncizan.
   TL;DR
   Kupovao sam struju od HT-a, nisu mi slali račune mjesecima, na što sam ih upozoravao kontinuirano.
   Uspio ih namoliti da mi počnu dostavljati račune, da bi oni na kraju godine raskinuli ugovor, naplatili mi sve troškove i rekli da im još dugujem.
   Ponovo ih morao moliti da mi pošalju uplatnice za preostali dug. Platio sve, nakon par mjeseci dobio obavijest o ovrsi radi nepostojećeg duga.
   Završio na sudu, koji neobjašnjivo uzima u obzir samo dio mojih uplata i koji me na kraju djelomično prisilio da platim 2 put iste račune.
   Na kraju je ispalo da su mi doslovno ukrali cca. 500 kn.
   --
   Preskočit ću dio sa HT-om, jer nije bitno za cijelu priču. Radilo se o 6 uplatnica koje mi nisu bili u stanju dostaviti. Nakon puno natezanja uspio sam im podmiriti sve dugove i mislio sam da je to kraj tog neugodnog iskustva.
   Prođu 3 mjeseca i za mene grom iz vedra neba, imbecili iz HT-a su pokrenuli ovrhu na temelju vjerodostojne isprave! Pogledam u nevjerici šta se događa, kad oni pokrenuli ovrhu radi 6 računa od kojih su im 3 plaćena, a 3 su otišla u zastaru, jer ih nisu bili u stanju dostaviti! Potpuno ludilo me uhvatilo, jer nikome u životu nisam ostao nešto dužan, a da ne govorim o tome da sam ikad pokušavao izbjegavati plaćanje komunalija i sl. Dug na tih 6 uplatnica je cca. 300kn, ali tu su se nakotili imaginarni troškovi javnog bilježnika i odvjetnika od cca. 500kn, te prijetnja da će narasti za još cca. 500kn ukoliko ne platim i dođe do prisilne naplate preko Fine. Ostavljen mi rok od 8 dana za žalbu. Nisu to neki ne znam, kako visoki troškovi, ali doslovno me ta nesposobna gamad reketari. Zainatim se i odlučim se uz pomoć interneta žaliti. Sastavio sam žalbu u kojoj sam osporio sve, jer su na temelju čl. 232.st.1. Zakona o obveznim odnosima (35/05, 41/08, 125/11) potraživanja djelomično u zastari, a djelomično već plaćena. Priložio sam 3 uplatnice i prepisku sa korisničkom službom HT-a gdje je vidljivo kako me vozaju i poslao sve skupa javnom bilježniku, koji je to proslijedio nadležnom sudu.
   Sud stavlja izvan snage ovrhu i pokreće se postupak pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu (to je ona zgradurina u Vukovarskoj preko puta Lisinskog). FFWD otprilike godinu i pol na zakazano pripremno ročište, na kojem se pojavljujem ja i odvjetnička vježbenica odvjetničkog ureda koji zastupa HT. Predan mi je odgovor na moju žalbu za koji mi se čini da je pisao netko sa vidljim manjkom profesionalnosti, jer se u tom dokumentu pribjegavalo nekim osobnim diskvalifikacijama, poput da sam ja namjerno zavlačio cijeli proces, što je notorna glupost, sve je rađeno u proceduralnim rokovima. Između ostalog, u tom podnesku su priznali da su 3 uplatnice u zastari, ali da ostaju pri potraživanju preostale 3 za koje sam inače poslao dokaz da su plaćene. Ja nisam tu imao šta dodati, jer sam sve što sam imao poslao u sudski spis. Sve je bilo gotovo u 2 min doslovno, te je zakazano izricanje presude za mjesec dana.
   Ok, so far so good, odvjetnički ured nije mogao skužit prije sastavljanja ovrhe da su potraživanja u zastari, a ja sam kao potpuni laik uspio na internetima naći članak i zakon koji je na to upućivao. Sa blagim optimizmom sam očekivao presudu, jer sam se pouzdavao u razum suda koji će očito primjetiti da sam platio preostale 3 uplatnice kako je naloženo, te da je tužitelj odustao od dijela potraživanja. Gadno sam se prevario. Uručen mi je text presude na zakazani datum, u kojem je uredno navedeno što je u spisu, od ugovora o opskrbi, moje žalbe, podneska tužitelja, mojih priloga u vidu prepiske sa korisničkom službom (koje uopće nisu zanimale sud čini se) i 3 uplatnice na kojima je vidljivo da sam zapravo preplatio čak i ono što je tužitelj tražio, prije nego je ovrha uopće pokrenuta. Čitam dalje i na moj užas iz neobjašnjivog razloga, sud je uzeo u obzir samo jednu od tri uplatnice koje sam priložio i čije je postojanje u prethodnom paragrafu potvrdio?! Ono, jednostavno su ignorirane 2 uplatnice i činjenica da dug, odnosno potraživanje ne postoji. Tako je sud presudio da je tužitelj uspio dokazati 30% svog potraživanja te da će se u tom omjeru snositi sudski troškovi. Gledam i jednostavno ne vjerujem. Razmišljao sam nastaviti se žaliti, ali dalje se mora ići na višu instancu, odnosno na županijski sud. Odustao sam od toga, jer u svim koracima su napravljene greške na moju štetu i bilo me strah koju glupost će još napraviti županijski sud, a zatezne kamate idu. Misilo sam da bih mogao završiti plaćajući nepostojeći dug od boga pitaj kolko tisuća kuna jer sam se inatio u provođenju pravde. Moram još spomenuti da je text presude prepun sramotnih pravopisnih grešaka. Tako sam ni kriv ni dužan ostao bez cca. 500kn.
   Uglavnom, prevario me je HT koji nije dostavljao uplatnice koje je po ugovoru morao dostaviti, unatoč mojim upozorenjima i molbama, prevario me je odvjetnički ured koji je zastupao HT, jer nije bio u stanju niti jednostavan zaključak iz svoje struke izvući i na kraju me najviše izigrala pravna instanca države, koja nije bila u stanju presuditi da crno nije bijelo. Strah me šta se događa sa ljudima koji imaju bilo kakav spor koji nije potpuna trivijalnost, kao što je moj bio.
   Još jedna pobjeda hrvatskih institucija.
    
 • Online korisnici×