Jump to content

Dobivanje poticaja(APPRRR)u nesamostalnom posjedu


mayee

Preporučene objave

Poštovani. Imam nekretnine u G.kotaru, na kojima smo suvlasnici brat, ja i još jedna treća osoba. Ništa nisam mogla napraviti po pitanju te treće osobe kako je došla, odnosno naslijedila suvlasnički dio. Kasno sam pronašla darovni udovor, svi rokovi za prigovor i žalbu su prošli (zastara).Ta treća osoba ogradila je samovoljno imanje i dobiva poticaje bez saznanja, pristanka i dopuštenja brata i mene.Onemogućen mi je prolaz do kuće,a put koji prolazi do kuće je neotuđivo javno dobro grada Vrbovskog, koji je doslovno devastiran i preoran.Brat i ja smo u sudskom postupku s tom trećom osobom. Obratila sam se agenciji  da mu se stopiraju novčane potpore.Također sam se obratila i ministarstvu poljoprivrede, do sada ništa nije napravljeno. Nadalje, od 2008. do 2016. godine  isplaćene su mu potpore u iznosu od 1.108, 000 kuna, što nije mali iznos. Zanima me kao suvlasnika, imam li pravo i kako potraživati dio potpora koje je ostvario na nepošten način ? Ako je potrebna dokumentacija, dodatno ću je priložiti. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O sudskim postupcima koji su u tijeku neću Vam pisati jer sigurno znate kako ćete razriješiti vašu međusobnu situaciju. Što se tiče potpora, one bi (iako ne znam kakva je praksa po tom pitanju, možda je i nema) trebale predstavljati korist od vlasništva nad nekretninom (kao i sve druge koristi od zemljišta, ako je oranica ili voćnjak), pa bi Vi kao suvlasnica trebali uživati udio u tim plodovima. Vučem logiku iz parnica za najamninu u slučajevima u kojima jedan suvlasnik drugome uskraćuje posjed stana ili kuće. No po meni je to neistraženo područje i vjerojatno još jedna parnica na vidiku. Imate li odvjetnika u drugim postupcima, što on kaže?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, sutra ću se vidjeti s odvjetnikom iako i on smatra da ćemo morati ići s tužbom. Danas sam dobila tužbu za razvrgnuće suvlasništva, jer mu gori pod petama. Zanima me ako i prođe razvrgnuće suvlasništa normalnim putem, u što sumnjam, hoću li naknadno moći potraživati "najamninu" ili moram odmah reagirati odnosno odmah ići s tužbom? 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, možda nije pravo mjesto za ovu temu,ali vezano je uz istu. Ako je u Hrvatskoj osnovnoj karti ucrtan put,a isti postoji još prije 1950. godine.kako mi je rečeno od nadležnih iz grada Vrbovskog, " nikada nije bilo nikakve prenamjene", (čekam njihovo pismeno očitovanje),zanima me kako je moguće,premda znam da je sve kod nas moguće, da taj isti suvlasnik otkupi od grada dio puta i uknjiži ga u katastar kao privatno vlasništvo ? U prilogu su karte, pa bih molila da mi pojasnite i koje daljnje radnje da poduzmem? Puno hvala.

karte, vojna karta.pdf

kolni put 2.jpg

kolni put.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija