Jump to content

Pojedinosti u vezi ugovora o DU


dranton

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Molio bih savjet vezan za ugovor o doživotnom uzdržavanju. Stric mi ugovorom ostavlja svoj dio suvlasništva na osam čestica zemlje. U primjerima ugovora o doživotnom uzdržavanju prema kojima želim sastaviti svoj ugovor najčešće se navodi procijenjena vrijednost imovine koja se daje. Zanima me dali se ova stavka može izostaviti iz ugovora, dakle da se samo navedu čestice koje se ostavljaju bez navođenja njihove procijenjene vrijednosti. Kakva je praksa. Može li mi netko pobijati ugovor ako to izostavim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, dranton je napisao:

Zanima me dali se ova stavka može izostaviti iz ugovora, dakle da se samo navedu čestice koje se ostavljaju bez navođenja njihove procijenjene vrijednosti.

Može

 

, dranton je napisao:

Može li mi netko pobijati ugovor ako to izostavim.

Pazite jednu stvar,stotinu ljudi stotinu čudi,pa tako netko može ugovor pobijati iz razloga što nedostaje točka na "i",ili što ugovor nije sačinjen na nekakvoj posebnoj vrsti papira.......što vam želim reči,ugovor se može pobijati iz svakojakih razloga,no to neznači da će se u pobijanju i uspjeti,pa tako bi i vaš konkretan primjer bio kao neosnovan razlog da bi se osporila pravna valjanost ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija