Jump to content
Sign in to follow this  
LittleStar

Stranac - stalni boravak

Preporučene objave

Moj bi dečko trebao naći posao i doći živjeti u Hrvatsku (nije građanin EU). Našao je posao u Hrvatskoj tvrtki zbog koje bi relativno često putovao. Jednog bi dana volio dobiti stalni boravak u Hrvatskoj, no vidim da postoji ono pravilo da ne smije u 5 godina provesti više od 10 mjeseci izvan zemlje - što će on možda prijeći. Može li se možda donijeti potvrda od poslodavca da je bio u inozemstvu na poslovnom putu kako se to ne bi uzimalo u obzir?

Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

I još me zanima u vezi onog izbivanja iz zemlje od 30 dana - je li to 30 dana sveukupno ili neprekidno? U zakonu piše neprekidno, a vidim da se po forumu piše da ne smije izbivati sveukupno više od 30 dana.

Uređeno od LittleStar

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Miješaš privremeni boravak i stalni kao i državljana treće zemlje i bračnog druga drž.treće zemlje.

Drugo ako je zaposlen u RH firmi pa putuje to mu se ne računa kao boravk vani.

Pošto još nije ni došao bezpredmetno je govorit o stalnom boravku jer dok on ispuni uvjete zakoni se debelo mogu promjenit.

Uređeno od sivko

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  



×