Jump to content

Pješačka zona


lucadva

Preporučene objave

U malom mjestu na malom otoku mještani su davnih 70-tih  cementirali  sami ulice, materijal je bio nekvalitetan a nije bilo ni stručnih radnika.  Te ulice su vrlo uske, konfiguracija tla je zahtjevala izviđenje skalinade. Ulicom je dovedena struja, voda, telefon , cijevi za kanalizaciju. Sve je to na 20-30 cm dubine. Pojavio se vlasnik parcele na vrhu te ulice koji hoće doći do svog terena bagerom jer će raditi iskop za kuću i bazen. Mještani su prosvjedovali jer su u strahu od oštećenja ulice, ali komunalni redari koji su došli na uviđaj su dali dozvolu za prolaz bagera. Mještani bi htjeli da se ulica proglasi pješačkom zonom. Kakav je postupak za proglašenje takve zone ? Napomenula bi da je ulica vrlo strma i do sada svi koj su nešto radili vozili su građevinski materijal na tačkama ( cca 90-100 kg. ) 

Hvala unaprijed 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, lucadva je napisao:

Kakav je postupak za proglašenje takve zone ?

Odluku o proglašenju pješačke zone (ili naredbu) donosi JLS (ili čelnik JLS) na način kako je to propisano aktima iste. Uglavnom se to nalazi u Odluci o uređenju prometa pa vidite ima li vaša JLS (općina, grad) takovo što te na koji je način regulirano to pitanje. 

 

No i u slučaju proglašenja pješačke zone, taj netko može zatražiti dozvolu za prolaz koja mu se može odobriti ali barem se imate za što hvatati u slučaju nastale štete.

Ovu dozvolu su komunalci dali usmeno ili pismeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija