Jump to content

Propisani koeficijent


Immortalis22

Preporučene objave

Evo ovako ja sam se zaposlio u bolnici 29.11.2016 na odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, a ugovor sam imao na određeno jer sam mjenjao kolegicu koja je bila na porodiljnom dopustu, za vrijeme tog ugovora sam imao propisani koeficijent 1,0670 i dodatak za posebne uvjete rada od 1,25. 01.06.2017 godine sam potpisao ugovor na neodređeno, ali na odjelu za produženo liječenje i palijativnu skrb gdje je propisani koeficijent 1,0180 i gdje je naknada za posebne uvjete rada 1,14. Problem je u tome što sam ja poslije potpisivanja ugovora ostao raditi na odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje s propisanim koeficijentom i posebnim uvjetima rada od odjela za produženo liječenje i palijativno skrb zbog čega sam dobijao osjetno manju plaću. Ja sam dao otkaz 03.05.2018 zbog toga što mi je pravnica rekla da ne postoji način da se napravi aneks ugovora kojim bi se izjednačila ta razlika u plaći. E sad dali ja imam pravo tražiti naknadu za tih 10 mjeseci  u kojima sam dobijao plaću sa jednog odjela a radio zapravo na drugom odjelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo dobiti plaću prema zadnjem ugovoru o radu kojeg ste sklopili, znači, za palijativu. Ali, ako ste taj ugovor dobili samo formalno, a stvarno ste i dalje ostali raditi na anesteziji, onda imate pravo na plaću koja ne smije biti niža od plaće radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima. Pošto su na anesteziji otežani posebni uvjeti rada i veći je koeficijent složenosti poslova, trebali ste dobiti plaću za rad na anesteziji, jer ste taj posao i stvarno obavljali. Zakon o radu čl. 7. lijepo opisuje na koju plaću ima pravo radnik, na plaću onih poslova koje mu je odredio poslodavac i koje on stvarno i obavlja.

Članak 7.

(1) Poslodavac je obvezan u radnom odnosu radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama koje poslodavac daje u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao.

(2) Poslodavac ima pravo pobliže odrediti mjesto i način obavljanja rada, poštujući pri tome prava i dostojanstvo radnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako bi trebalo bit napisano (ali nije),možda piše u pravilniku o radu bolnice.

"(1) Ako službenik i namještenik po nalogu obavlja poslove više složenosti od poslova na koje je raspoređen, u trajanju do 30 dana, plaća mu se isplaćuje sukladno plaći radnog mjesta poslove kojeg je obavljao po nalogu.

(2) Za obavljanje poslova iz stavka 1. ovoga članka, čelnik tijela donosi rješenje o plaći."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija