Jump to content

Optužba za nasilje u obitelji


Mirko098

Preporučene objave

Prije 30 dana sam imao verbalni i fizički konflikt sa suprugom. Tokom svađe u automobilu ja sam je udario po licu te mi je ona vratila udarajući me po glavi nakon toga je pozvala policiju na kucnu adresu te su sluzbenici dosli na izvjestaj. Za to vrijeme ja sam otišao iz kuće.  Dosao sam doma uvečer te prespavao u prizemlju. Kada sam se probudio napio sam se alkohola te suprugu po njenim rijecima vrijeđao i prijetio smrcu pred djetetom a tog se događaja ne sjećam.  Supruga me ponovno prijavila policiji za prijetnju a ja sam se dosao predati. Drzavno odvjetnistvo mi je drugi dan dalo mjere opreza tj zabranu prilaska dok nebude potrebno te sam pušten na slobodu. Nakon 7 dana supruga i ja stupamo u kontakt na njenu inicijativu te popravljamo unaršen odnos najviše radi djeteta. Ona je neki dan htjela povući optužbe u policiji i na drzavnom odvjetnistvu predavši pismenu izjavu o povlacenju. Odbili su je s obje strane te rekli da moze dati iskaz ili šutiti na ročištu. Što ona i ja možemo napraviti da mi se slučaj odbaci ili da dobijem.minimalnu kaznu? Molio bi vas za pomoć.  Ročište mi je sutra a odvjetnik mi je na savjetovanju koje sam platio rekao da oboje moramo šutiti na sudu te da ce to biti dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako u nečem griješim, molim ispravak. No, ukratko. Prijetnja članu obitelji se progoni ex ofo, po službenoj dužnosti, dakle, oštećenik nema pravo povući prijavu. Nastavlja se bez obzira na želju žrtve. No, ona kao vaša supruga ne mora svjedočiti protiv vas na sudu. Dakle, kad bude suđenje, može iskoristi to pravo jer ste joj vi suprug. U tom slučaju ćete biti oslobođeni, osim ako ne postoje neki drugi dokazi protiv vas. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, drot13 je napisao:

Na koji način ste (supruga i ti) davali izjave? Samo u razgovoru s policajcima ili ste snimani?

Sutra je sudsko ročište, očito su odradili ODO i snimanje. 

Ako vi do sad niste kažnjavani i kako je sivko rekao, sve objasnite uz dodatne olakotne okolnosti, te ukoliko nema otegotnih, vjerojatna je uvjetna osuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam davao izjave pred kamerama u policiji i drzavnom odvjetnistvu a supruga je davala izjavu samo na policiji bez kamere.  Dali je to dovoljan dokaz. Ja sam pred kamerama negirao prijetnju jer je se ne sjecam a za udarac sam rekao da sam je odgurnuo nakon sto me pocela cupati te da sam je slicajno udario i tako sada stoji. Malo sam izokrenuo jer sam bio doista prestrašen pošto sam prvi puta priveden i gdje mi je oduzeta sloboda.  Dali je snimka i izjava dovoljna državi pri tužbi koja je po dužnosti.?  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša snimka je validan dokaz, a glede suprugina iskaza, zavisi je li to bio obavijesni razgovor ili dokazna radnja naložena od strane DORH-a. Prvo nije dokaz, drugo je i ako će se pozivati na blagodat nevjedočenja, taj iskaz će se pročitati.

Također treba napomenuti kako supruga ne uživa blagodat nesvjedočenja u odnosu na potencijalno kazneno djelo počinjeno prema djetetu, pa će tu morati iskazivati istinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija