Jump to content

Zajednicke prostorije suvlasnistvo


Ljubica83

Preporučene objave

Postovani, 

Molim savjet.

Planiramo kupiti stan u zgradi(kuci) koja se sastoji od 3stana (stan A, B, C),poslovnog prostora te zajednickog prostora-podruma.

Stanovi i poslovni prostor se nalaze svaki na svom katu i etazirani su (svakom stanu pripada parkirno mjesto upisano u vlasnickom listu)te je u podrumu zajednicki prostor tj spremiste.

Prvotno je prodavatelj tvrdio da svakom stanu pripada ostava/spremiste međutim podrum je etaziran kao jedna cjelina uz stan A u kojem je trenutno prodavatelj, dok ga ne proda.

Prodavatelj ne zeli ponovo provesti etaziranje kako bi svaku ostavu pripojio svakom stanu,nego je rekao da ce on fizicki odjeliti ostave(3ostave za 3stana) te nam je predocio ovaj privitak koji se prilaze uz kupoprodajni ugovor i to bi navodno trebalo biti dovoljno za koristenje te prostorije.

Ono sto me zanima, da li ce nam banka praviti probleme ako tu ostavu navedemo u kupoprodajnom ugovoru tj ako taj privitak prilozimo uz ugovor te da li cemo poslije kada se svi stanovi prodaju uz dajBoze suglasnost ostalih stanara moci provesti to etaziranje da se ostave pripoje svim stanovima. I da li nam netko od ostalih stanara iz druga dva stana moze praviti probleme oko koristenja nase ostave na osnovu ovog priloga?

Puno hvala svima na odgovorima. 

20180429_183308.jpg

20180429_183320.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ljubica83 je napisao:

I da li nam netko od ostalih stanara iz druga dva stana moze praviti probleme oko koristenja nase ostave na osnovu ovog priloga?

Kao što ste rekli, to su zajedničke prostorije. 

Jednostavno neka investitor/prodavatelj, etažira i taj stvarni dio (ostave) tako da bi imali sve crno na bijelo.

, Ljubica83 je napisao:

nego je rekao da ce on fizicki odjeliti ostave(3ostave za 3stana) te nam je predocio ovaj privitak koji se prilaze uz kupoprodajni ugovor i to bi navodno trebalo biti dovoljno za koristenje te prostorije.

Taj privitak ništa ne znači za korištenje. 

Vi konkretno kupujete stan, sa zajedničkim prostorijama. 

, Ljubica83 je napisao:

no sto me zanima, da li ce nam banka praviti probleme ako tu ostavu navedemo u kupoprodajnom ugovoru tj ako taj privitak prilozimo uz ugovor

Neznam zašto bi pravila, ali to provjerite u banci. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija