Jump to content

Alkohol


Maka1212

Preporučene objave

Kao sto naslov kaze prije par mjeseci napuhao sam 1.77,odnosno 1.67...

Dobio optuzni prijedlog,i sad imam par pitanja..

Ovih dana mi je dosao poziv na sud,e sad u optuznom prijedlogu se predlaze 59dana zatvora  i oduzimanje vozacke na 6mj.

Pozvan sam na glavnu raspravu pa me zanima dal da sad saljem pisanu obranu pa kasnije na nepravomocnu presudu idem osobno kod suca?Dal je tako bolje ili obrnuto,da sad idem kod suca pa kasnije se zalim pisano?

Jos me zanima i kakvu kaznu mogu ocekivat,nikad prije nisam kaznjavan,vozim 10ak godina,putujem na posao 30km,i jos se na poslu vozim sluzbenim autom skoro cijeli dan.

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećeš imati dvije prilike, samo jednu. Ili ćeš poslati pisanu obranu ili ćeš otići na sud. U eventualnom kasnijem žalbenom postupku će samo gledati papire, neće tražiti nadopunu niti će te zvati.

S obzirom na ovo što navodiš, uz priznanje i kajanje će ti žestoko smanjiti kaznu, ali nemoguće je reći koliko. Zatvor neće biti sigurno, a ovako napamet, pretpostavljam da će biti 2000-3000 kn i 1-3 mjeseca zabrane.

Kako se misliš braniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A branit cu se tako sto cu priznat prekrsaj i kajat se,nisam jos siguran hocu li otic osobno ili pisano,nisam pametan..

Novcanu kaznu bi prihvatio pa bila ona i 5000,muci me zabrana upravljanja,jel postoji mogucnost da to prodje bez zabrane,posto mi zabrana direktno utjece na posao?

 

I jos nesto,ako mi odrede npr 3000kn i 3mjeseca zabrane nepravomocno,i ja se zalim,dal postoji mogucnost da mi nakraju jos i povecaju kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uhvaćen sa preko 1,5 promila alkohola + prolazak kroz crveno. Dobio OBAVIJEST za počinjeni prekršaj po č. 59 st. 1 i č 199 st. 1 i 2.  Oduzeta vozačka na 8 dana do 21 sati navečer. Priznajem da sam kriv za prelazak na crveno ali po č. 133 st. 1 a ne 59, i krivnju po č. 199. Čekam kuvertu poštom. Molim savijete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Ne može se znati, jer u svakom slučaju mogu odlučiti drugačije.

iako je VPS obično opakiji od nižih sudova, ako se žališ samo na kaznu (priznaješ prekršaj), ne možeš proći gore od ovoga. Mogu biti dodatni paušalni troškovi u rangu par stotina kuna (ne znam koliki je njihov paušal), ali kazna i mjera ne mogu biti viši. pa sad računaj što ti se isplati... Ako ti je cilj barem odgoditi izvršenje mjere, a koja stotina više neće biti problem (koliko bude troška) onda se slobodno žali. To će ti mjeru odgoditi na nekoliko mjeseci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija