Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Danchi27

Rtv opomena - svjedok

Preporučene objave

Pozdrav, imam klasican problem sa rtv opomenom te kaznom koja mi je stigla na 240kn. To nisam platila i oisala sam im zalbu ni stalno ponavljaju isto.. moja majka je otvorila vrata dok sam ja hranila bebu. Mama je bila u posjeti kod nas. Kako se nije mogla tj znala rijesiti kontrolora viknula je mene da dodem. Dosla sam rekla da nista ne znam i zatvorila vrata. Ocito je upamtio ime jad me mama viknula. Stajao je na hodniku cijelo vrijeme ispred ulaza. Napisao je da je vidio tv sto je nemoguce  ...te da sam rekla da dolazi ponovno sve dok ne nade mog muza...tko bi to uopce ikad rekao? Nisu bas bistri ti kontrolori.

Moja pitanja su:

1. Mogu li ja pozvati mamu za svjedoka, da li je to dupusteno ako me pozovu na sud?

2. U stanu smo od ove godine od 3 mj, osobna je od kraja 1 mj no stan nije bio useljiv do 3 mj zbog radova...kontrolor je banuo krajem travnja..

3. Uslucaju da dobiju na sudu od kojeg perioda se placaju zaostaci za pristojbu?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mene su jako razljutile laži na zapisniku a to je da je vidio tv. Tv ne može vidjeti niti da ga imam niti da nemam jer s hodnika gdje je bio može samo vidjeti dio kutne u dnevnom. Tko bi mu blesav rekao da dolazi ponovno dok ne nađe supruga. Da li kontrolori dobiju neku kaznu na sudu ili bi baš protiv njega zasebno trebala podići tužbu? Znam da prema njihovom zapisniku mogu sami potpisati zapisnik ako covjek odbije ali meni nije nitko niti rekao da će ga napisati niti mi je omogućio da potpišem a piše da bi trebao. Sad kako tko tumači taj pravilnik, hm.

Da li to može proći pozivajući se na članak 279 kaznenog zakona?

Uređeno od Danchi27

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ne, ovo bi bilo čl. 305. KZ, davanje lažnog iskaza, ali ništa od toga dok čovjeka kazneno ne prijavite, dok se ne provede kazneni postupak protiv njega i dok ne bude pravomoćno osuđen za kazneno djelo (međutim, tu je kod dokazivanja, barem u dijelu koji se tiče onoga što ste mu rekli, njegova riječ protiv Vaše, osim što Vi na svojoj strani imate majku kao pristranog svjedoka). Možete prigovoriti njegovom iskazu kao neistinitom u prekršajnom postupku i predložiti da se majka sasluša kao svjedok na te okolnosti, ali kontrolor za to neće u istom prekršajnom postupku biti kažnjen, jer je on u tom postupku samo svjedok, te se protiv njega ne vodi nikakav postupak. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×